Kadınlar "Pedallarımıza, isyanımızla, ritmimizle, sesimizle, sözümüzle, hep birlikte: Değiştirecek Gücümüz Var" diyerek Kadıköy'de buluşuyor.

İstanbul'da bağımsız feministlerin çağrısında "2 Haziran günü, feminist bisiklet eylemine ve sonrası Yoğurtçu Parkı’nda Ritim Kolektif’le eğlenmeye, hayatlarımıza, kararlarımıza sahip çıkıyoruz" denildi.

Etkinlikle ilgili şu bilgilere yer verildi:

Saat 15.00’te Kadıköy Rıhtım’da (Karaköy İskelesi) toplanıyoruz: Bisikletli-bisikletsiz buluşuyoruz, karşıdan gelenleri karşılıyoruz, bisikletlerimizi mor’larla sözümüzle süslüyoruz, ses çıkararak feminist bisiklet eylemini başlatıyoruz!

Saat 16.30’da Yoğurtcu Parkı’ndayız: RitimKolektif eşliğinde eğleniyoruz, coşkumuzla itirazımızı ve umudumuzu büyütüyoruz, bisikletli-bisikletsiz tüm kadınları buluşuyoruz!

KADINLARIN OYU EŞİT VE ÖZGÜR

Bağımsız feminist kadınların çağrısında ayrıca şu hatırlatmalara yer verildi:

Kadınların Oyu: Ne giyip giymediğimizden, bisiklete binip binemeyeceğimize, nerede ne kadara çalışabileceğimizden kaç çocuk doğuracağımıza, ne düşüneceğimizden kimi arzulayabileceğimize her şeyimize karışmak isteyene, bisiklete binmeye “iffetsiz” diyene DEĞİL; eşit ve özgür hayata!

Kadınların Oyu: Sokakta, evde, işte, hayatın her alanında maruz kaldığımız tacizi, erkek şiddetini engellemek yerine “eşitsizsiniz,” “ya davulcuya ya zurnacıya,” “kahkaha atma” diyerek yeniden üretenlere DEĞİL; eşit ve özgür hayata!

Kadınların Oyu: Cinsel tacizin esas sebebi olan erkek egemenliğiyle mücadele etmek yerine hem bisiklet binmemize ahlâksızlık deyip hem de bizi pembe otobüslerle ayrıştırmak isteyenlere DEĞİL; eşit ve özgür hayata!

Kadınların Oyu: Bisiklet sürebileceğimiz, keyifle gezebileceğimiz, nefes alabileceğimiz tüm sahilleri rant için kentsel dönüşümle özelleştirene, doğayı ve Hasankeyf, Munzur ve Sur'da olduğu gibi kültürel miraslarımızı yok edene DEĞİL; eşit ve özgür hayata!

Programın detaylarına BURADAN ulaşabilirsiniz