Şırnak'ın Cizre ilçesinde 30 Nisan 2012 tarihinde kendilerini polis olarak tanıtan 5 kişinin tecavüzüne uğradığını belirten H.Ö. davasının üçüncü duruşması, yarın Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

H.Ö'ye tecavüz ettikleri iddia edilen 5 kişiden 3'ü daha önce tutuklanmıştı ve geçtiğimiz ay 3 sanık delil yetersizliği gerekçe gösterilerek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Duruşma öncesi BDP Kadın Meclisi üyeleri, davaya katlım çağrısı yaptı.

Kadınlar adına açıklama yapan Esin Karahan, yarın görülecek olan duruşmada bütün duyarlı kadınları Şırnak Adliyesi önüne beklediklerini söyledi.

Kadınların her gün tecavüze uğrama korkusuyla yaşadığı bir ülkede yaşadıklarını belirten Karahan, "Yargı organları biz kadınların yaşam hakkını ihlal etmektedir. Tecavüzcüler aramızda dolaşırken, tecavüze maruz kalan kadınlar, mağdur duruma düşüyor. Ve tecavüzcüler yargı tarafından korunuyor. Bizler bu duruma karşı tepkimizi ortaya koymak için yarın kadınlar olarak Şırnak Adliyesi önünde H.Ö'ye destek için buluşacağız. Bütün duyarlı kadınları ve kesimleri davet ediyoruz" çağrısında bulundu.