Diyarbakır'da DÖKH öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşle Rojava ve Şengal'deki IŞİD örgütünün saldırıları kınanarak, Filistin halkıyla dayanışma mesajı verildi....

Diyarbakır'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve DBP Kadın Meclisi öncülüğünde Filistin ile dayanışma, Rojava'daki çete saldırıları ve kadına dönük taciz ve tecavüz olaylarını protesto etmek amacıyla iki bini aşkın kişinin katıldığı kitlesel yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, DBP PM üyesi Fikriye Aytin, Bismil Belediyesi Eş Başkanı Cemile Eminoğlu, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, STK temsilcileri de destek verdi. Koşuyolu Parkı'ndan başlayan yürüyüş Ofis semtinden devam edip Diyarbakır Valiliği karşısında 48 gündür Kürt sorununun çözümü için oturma eyleminde olan annelerin eylem alanında son buldu.

Protesto yürüyüşünde açıklamayı DÖKH aktivisiti Tülay Deniz okudu. Deniz, tüm dünyayı ve Ortadoğu'yu ulus devlet paradigması ile kana bulayan hegemonik sömürgeci güçlerin Ortadoğu da kimlik ve inançları birbirine kışkırtarak paylaşım savaşlarına devam ettiğini söyledi. Bu paylaşım savaşlarında en fazla hakları gasp edilenlerin Kürt ve Filistin halkı olduğunu belirten Deniz, "Ortadoğu coğrafyasının her iki yanında Kürt ve Filistin halklarıyla birlikte diğer kadim halklar ve inanç gurupları kapitalist modernitenin tehdidi altındadır. Ortadoğu'nun her iki ucunda Rojava ve Filistin de halklar bombardımana tutularak kadın çocuk gözetilmeden katledilmektedirler. Zulme, tacize, tecavüze uğrayan kadınların, katledilen halkların acıları, gözyaşları, çığlıkları ortaktır" diye konuştu.

Deniz, son olarak DÖKH'lü kadınlar olarak bu vahşeti asla kabul etmeyeceklerini ve hesabını soracaklarını belirterek, barış, demokrasi, adalet ve özgürlükten yana olan tüm çevreleri, yaşanan bu insanlık dışı uygulamalar karşısında mücadele etmeye çağırdı. (diyarbakir.bel.tr)