Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi kadınlar, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü binasını işgal etti.

ETHA'nın aktardığı habere göre, olay şöyle gelişti:

IŞİD’in saldırısı altında bulunan Kobani'ye dikkat çekmek ve direnişine destek vermek amacıyla Diyarbakır'da Barış Anneleri Meclisi ve DÖKH üyesi bir grup kadın, Yenişehir ilçesinde bulunan TRT binasına girmek istedi.

Bina önüne gelen kadınlar, girişte özel güvenlik elemanları tarafından durduruldu. İçeri girmek isteyen kadınlar ile güvenlik elemanları arasında yaşanan tartışma sırasında bir güvenlik personeli, kadınları tehdit etmek üzere belindeki silahı çıkarmak istediği sırada silahının şarjörünü yere düşürdü. Şarjörünü yerden alan personel kadınların yoğun tepkisi üzerine bina içerisine girmek zorunda kaldı.

Bina içine girmeye çalışan kadınlar ile diğer güvenlik elemanları arasında yaşanan arbede esnasında binanın giriş camı kırılırken bazı kadınlar da darp edildi.

"Bijî berxwedana Kobanê", "Kobanê'ye yardım koridoru açılsın" sloganları atarak tepkilerini sürdüren kadınlar bina girişinde oturma eylemine geçti. Kadınların, kendilerini silahıyla tehdit eden güvenlik personelinin gelip kendilerinden özür dilemesini istemeleri üzerine söz konusu personel gelip kadınlardan özür diledi.

Kadınlar protestolarını sürdürdükleri sırada bina önüne çok sayıda özel harekat ve çevik kuvvet polisleri getirildi. Bina önünden bahçeye doğru alınan kadınların etrafı burada polisler tarafından sarıldı ve bahçeye kimsenin girmesine izin verilmedi.

Protestolarını sürdüren kadınlar, polislerce gözaltına alındı. Polis, DİHA muhabiri Gökhan Altay ile JİNHA muhabirleri Kader Gözüoğlı ile Melek Yüksel'i de gözaltına aldı.