Soner Aydın/Demokrat Haber

Mersin’de Kadınlar kadın cinayetlerine, tacize ve cinsel istismara karşı yürüdü. Kadınlar 8 Mart’a kadar her Perşembe eylem yapacaklarını duyurdu

Mersin’de kadınlar kadına yönelik şiddetin son bulması için 8 Mart’a kadar her Perşembe alanlarda olacak. Kadın platformu adına konuşan Yüksel Kapıkıran, “Bu hafta, 8 Mart’a kadar her hafta Perşembe günü yapacağımız eylemliklerin ikincisini yapıyoruz. Daha dün, ikinci çocuğunu da kız doğurdu diye, bir kadının kocası tarafından şakalarına elektrik verilerek öldürüldüğü iddiası ve haberi basına yansıdı. Görüyoruz ki erkek egemen toplumun cehaleti kadınları öldürmeye devam ediyor. Çünkü bugün artık dünya alem biliyor ki bilimsel olarak bebeğin cinsiyetinin belirleyicisi erkektir. Kadın belirleyicisi olmadığı bir sonuçtan sorumlu tutularak suçlanıyor ve öldürüyor. Kadına bedeni üzerinden yapılan bu saldırıların artık son bulmasını istiyoruz” dedi.

ÖNYARGILARI KIRMAYA ÇALIŞIYORUZ


Erkek egemen ideolojilerin ve siyasetin tarih boyunca kadının doğasını anlamaya, açıklamaya ve denetlemeye çalıştığının altını çizen Kapıkıran, “Kadın insan mıdır? Kadının ruhu var mıdır? Gibi bugün anlamsız görünebilecek sorular sordu, tartışma yürüttü. Kadınlar doğa ile eş tutularak egemen olunması, denetlenmesi gereken bir varlık olarak görüldü. Kadınlar bu kadar geri bir noktadan eşitlik ve özgürlük mücadelesini vermeye başladılar, bu cahil önyargıları kırmaya çalıştılar işe koyuldular” ifadelerini kullandı.