Başak Kültür ve Sanat Vakfı,  kadına yönelik şiddete karşı bilinç uyandırmak için harekete geçti. Şiddet görmüş kadınları güçlendirip desteklemek ve kadına yönelik şiddet hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Vakıf, medyayı da duyarlı olmaya çağırıyor.

İstanbul’da faaliyet yürüten Başak Kültür ve Sanat Vakfı,  Mersin’de bulunan Günebakan Kadın Derneği ve Urfa Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği ile ortaklaşa bir çalışma yürütüyor. Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından desteklenen  “Bölgesel Destek Mekanizmasıyla Toplumsal Cinsiyet Temelli Eşitsizliğe ve Kadınlara Karşı Şiddetle Mücadele Projesi “adı altında yürütülen çalışmanın pilot bölgeleri ise İstanbul'un Ataşehir ve Sancaktepe;  Mersin’in Akdeniz ve Toros;  Urfa'nın ise Suruç ve Siverek ilçeleri.  Proje yürütücüleri bu bölgelerde mahalle mahalle, ev ev dolaşarak kadınlarla bir araya gelecek.  Şiddete karşı bilinç uyandırmanın hedeflendiği çalışma kapsamında, kadınlara hem hukuki hem de psikolojik destek sağlanacak.

Başak Kültür ve Sanat Vakfı,  hem projelerini tanıtmak hem de destek almak için dün (24 Mart) çeşitli sivil toplum örgütleri ile bir toplantı düzenledi.  İstanbul Eğitimsen 2 Nolu Şube’de yapılan toplantıya,  Gökkuşağı Kadın Derneği, Sosyalist Kadın Meclisi, Demokratik Özgür Kadın Hareketi,  İnsan Hakları Derneği, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Eğitimsen 2 Nolu Şube kadın sekretaryası, Sosyoloji Mezunları Derneği, Anadolu Alevi Derneği,  Halkevci Kadınlar, Anadolu Yakası Dersimliler Derneği’nden temsilcileri yanı sıra, avukatlar, psikologlar, sanatçılar ve gazeteciler de katıldı.

Projeyi tanıtma ve tanışma ile başlayan toplantıda, yerel ağ kurmanın önemi, kurumların bu süreçte nasıl yer alacağı üzerine tartışmalar yürütüldü. Vakıf gönüllüleri, her pilot bölgede şiddete maruz kalan kadınların kurumlara ulaşımını sağlayacak gönüllü ağının kurulmasını istediklerini belirterek, toplantıya katılan kurumlardan destek istedi. Toplantıda, kadına yönelik şiddetin son bulması için medyaya da büyük bir görev düştüğüne vurgu yapıldı.