Yoğurtçu Kadın Forumu'ndan kadınlar, 1 Mart akşamı Kadıköy'de buluşarak nasıl bir Kadıköy istediklerini, yerel yönetime dair taleplerini dile getirdi. "Cinsiyetçi aday istemiyoruz" diyen kadınlar, ihtiyaçlarını gözeten ve söz sahibi olabildikleri bir yerel yönetim talep ettiklerini dile getirdiler.

Yoğurtçu Kadın Forumu'ndan kadınlar,  bir süredir yerel seçimlere yönelik sürdürdükleri çalışmayı, düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla duyurdu. Bahariye Caddesi'ndeki Süreyya Operası önünde buluşan kadınlar, Kadıköy Belediyesi'nden kadın sığınağı, ücretsiz kreş, bakımevi, çamaşırhane, kadınlar için acil durumlarda 7/24 açık kriz masası, göçmen kadınlara barınma desteği gibi taleplerini dile getirdi.

KADIKÖY'DE SADECE BİR KADIN ADAY VAR

Kadıköy'de sadece 1 kadın aday olduğunu belirten kadınlar, karar alma mekanizmalarında yer almadıkça kadınların taleplerinin yerel yönetimlerde gözetilmediğini vurguladı. Süreyya Operası'ndan Kadıköy Çarşı Meydanı'na doğru yürüyen kadınlar, "Oyumuz kadından yana Kadıköy için, Ücretsiz kreş istiyoruz, Savaşa değil sığınağa bütçe, Karanlık sokak istemiyoruz, Kadıköy'de bizim de sözümüz var" sloganlarıyla taleplerini Kadıköylülere duyurdu. Kadınlar ayrıca, taleplerin yazılı olduğu broşürleri de sokaklarda dağıttı. 

KADINLARIN TALEPLERİ  

Çarşı Meydanı'nda Yoğurtçu Kadın Forumu adına açıklamayı okuyan Nihal Şirin Pınarcıoğlu, 521 bin nüfuslu Kadıköy'de belediyeye bağlı yalnızca bir kadın sığınağı bulunduğunu belirterek sığınakların sayısının artırılmasını ve her kadın için ulaşılabilir olmasını talep etti.

Açıklamada çocuk bakımının sadece kadınların sorumluluğunda görüldüğünü vurgulayan kadınlar, erkeklerin ve belediyenin konuyla ilgili sorumluluğunu hatırlatarak mahallelerde
7/24 açık, ücretsiz kreş istediklerini duyurdu. Kadınlar ayrıca belediyeden, biçki-dikiş, takı tasarımı gibi toplumda "kadın işi" olarak görülen alanlarda değil, istihdama katılıp sigortalı bir işte çalışabilecekleri alanlarda mesleki eğitim kursları düzenlemesini talep etti. Kadıköy'deki karanlık sokakları, alt geçitleri hatırlatan kadınlar, taciz riskini artıran karanlık sokakların aydınlatılmasını ve sokakta güvenle bulunmak istediklerini ifade etti.

"Biz kadınlar, sokaklarında günün her saati gezebildiğimiz, taciz, tecavüz, can güvenliği endişesi taşımadığımız, erkek şiddetine uğramadığımız, evdeki şiddetten kurtulmak için sığınağa gidebildiğimiz bir Kadıköy istiyoruz!" diyen kadınlar, 30 Mart'ta böyle bir Kadıköy hayali doğrultusunda oy kullanacaklarını belirtti. Kadınlar, bu taleplerini adaylara ve Kadıköylülere bildireceklerini duyurarak eylemi sonlandırdı. (Demorkat Haber)