Soner Aydın / Demokrat Haber

Halkevci kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadınlara yönelik politikalarını protesto etti. Kadınlar ‘Kadın Bakanlığı’ kurulmasını ve güvenli sığınma evleri talep etti.

“13 YILDA 5171 KADIN KATLEDİLDİ”

Halkevi önünde bir araya gelen kadınlar alkış ve sloganlar eşliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Binası önüne kadar yürüdü. Burada Bakan Ayşenur İslam’ı ve hükümeti eleştiren kadınlar, Kadın Bakanlığı’na ve şiddete maruz kalan kadınların yaşamlarını güvenli bir şekilde devam ettirebilecekleri sığınma evlerine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

AKP DÖNEMİNDE ERKEKLER 5 BİN 171 KADIN ÖLDÜRDÜ

Burada kadınlar adına kısa bir açıklama yapan Halkevi üyesi Tülin Turan, AKP döneminde 13 yılda 5171 kadının sevgilisi, kocası, babası ya da kardeşi gibi en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü dile getirdi.

“YETERLİ SIĞINMA EVİ YOK”

Geçtiğimiz günlerde Mamak Belediye Başkanı’nın, Mamak Belediyesi’nin Meclis toplantısında Belediyeden ‘kadın sığınma evi’ talep eden kadınlara yönelik tavrını eleştiren Turan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmamasına dikkat çekti. Mersin’de var olan 2 sığınma evinin, kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılayamadığına vurgu yapan Turan, “Nüfusu 100,00’i geçen belediyeler, sığınarak açmak zorunda olduğu halde sığınaklar açılmamaktadır” dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar 12 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek olan eyleme dair bildiri dağıttı.