Ankara Kadın Platformu "Afgan Kadınlar Yalnız Değildir" sloganıyla Ankara Yüksel Caddesinde bulunan insan hakları heykeli önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak polisler kadınların Yüksel Caddesinde açıklama izin vermedi.

Bunun üzerine kadınlar açıklamayı Sakarya Caddesinde yaptı.

Kadınlar adına açıklama yapan Ankara Kadın Platformu üyesi Hande Köse, güvenli bir toplumda yaşamak isteyen Afgan kadınların seslendiğini ifade ederek, “Tenimdeki yara izinden yeniden çiçekleneceğim. Çünkü ben varım ben kadınım. Ellerimizi ve sesimizi birleştirirsek birlikte yürürsek hayatta kalacağız. Onların sesini duyuyoruz ve mücadeleniz mücadelemizdir diyoruz” dedi.

‘AFGANLI KADINLAR SİYASETE KATILIM İSTİYOR’

Taliban’ın şeriat düzenine karşı çıkanları ölüme terk ettiğini ve bunun sorumlusunun işgalci devletlerin olduğunu söyleyen Köse, “Taliban zulmüne rağmen Kabil’de sokağa çıkan Afgan kadınlar çalışma hakkını, eğitim hakkını ve siyasete katılım hakkını istiyorlar. Güvenli bir toplumda yaşama haklarını istiyorlar” dedi.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre, Köse sözlerine şöyle devam etti:

“Dün nasıl Ezidi kadınları İŞİD’in erkek şiddetine karşı direndiyse, bugün Afganistanlı kadınlar Taliban şiddetine karşı direnişte. Bizler de Ezidi ve Afgan kadınlarla birlikte bu erkek şiddetine karşı direnişte, dayanışmadayız. Birbirimizin direnişlerinden güç alıyoruz birlikte özgürleşeceğiz. Afganistan’da 20 yıllık yıkımın ve kanlı Taliban örgütünün iktidarı devralmasının sorumlusu Türkiye’nin de dahil olduğu NATO işgalidir. Taliban’la pazarlık yapmak bu yıkımın devam etmesi demektir. Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” diyerek Avrupa ile sığınmacılar üzerinden pazarlık yapma. Gerçek bir mülteci politikası geliştir.”

‘TALİBANI TANIMAYIN’

Köse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Kadın bedenini savaş ganimeti olarak gören, Taliban örgütüyle hiçbir görüşme anlaşma yapılamaz. Afgan kadınların yaşamlarını tehdit eden Taliban’la pazarlık yapmayın, anlaşmayın, tanımayın” dedi.