İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingini 6 Mart Pazar günü saat 13.00’da Kadıköy’de gerçekleştireceğini açıkladı.

Kadınlar, 6 Mart Pazar günü saat 12.00’de Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin önünde buluşup, Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyecek. Miting için İstanbul Valiliği’ne başvuru yapıldı.

Platform adına açıklama basın açıklaması yapan Fidan Atasevim, “Cinsiyetçi-kadın düşmanı politikalara sessiz kalmayacağız ve mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

Açıklamada özetle şunlar ifade edildi:

‘SESSİZ KALMIYOR, BAŞKALDIRIYORUZ’

“Bugüne kadar tüm iktidarlara direndiğimiz gibi “Kadın-erkek eşit değildir” diyerek, muhafazakâr, baskıcı politikalarla hayatlarını biçimlendirmeye çalışan AKP iktidarına, ırkçı, cinsiyetçi Diyanet’in fetvalarına sessiz kalmıyor, başkaldırıyoruz.

“Yaşadığımız bu topraklarda biz kadınlar boşanmak istediğimizde, bir erkeği reddettiğimizde, kendi hayatımıza karar vermek istediğimizde öldürülüyoruz, kimimiz hayatta kalabilmek için öldürmek zorunda kalıyor. Saldırıların artmasına rağmen kadınlar ölümü pahasına direnmeye devam ediyor.

“LGBTİ’lere yönelik şiddet ve nefret söylemine karşı da direniyoruz. Trans cinayetleri, nefret cinayetleri erkek-yargı tarafından cezalandırılmıyor, toplumda meşru görülüyor! Biz LGBTİ’ler her türlü ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe karşı mücadele etmeye devam ediyoruz.

‘DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜYORUZ’

“İktidarların yaratmış olduğu savaşlara karşı kalıcı bir barışın inşa edilmesi talebi için kadınlarla dayanışma içindeyiz. Son 8 ayda Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul’da bombalar hayatlarımıza düşerken, Cizre, Nusaybin, Sur, Silvan, Silopi’de onlarca kadını devlet şiddeti ile kaybettik. Kadınlar ve çocuklar sokaklarda hedef alınırken şiddetten beslenen AKP’nin savaş politikalarına ve halklara açtığı savaşa karşı hep birlikte ses çıkararak dayanışmayı büyütüyoruz.

“Özel istihdam büroları, kiralık işçilikle köleliğin yasalaştırılmasına karşı direniyoruz. Bir yandan emeğimiz gasp edilirken, diğer yandan her gün yapılan yeni zamlarla yoksulluk artıyor. Kadınlar yoksullaşıyor, iş hayatından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz.

‘YAŞAM HAKKIMIZI SAVUNUYORUZ’

“Dünya nüfusunun ve yaşamın yarısını oluşturan biz kadınlar hayatın her alanında toplumsal yaşamda bizleri yok sayan erkek egemen sisteme, IŞİD’le işbirliği içindeki faşist iktidara, yaşam alanlarımızın talanına, erkek şiddetine, cinsel saldırılara, kadın cinayetlerine, muhafazakârlaşmaya karşı yaşam hakkımızı, yaşam biçimlerimizi savunuyoruz.

“Yaşam hakkımız, emeğimiz, özgürlüğümüz ve barış için isyan edecek, direniş ve dayanışma ile hayatı hep birlikte örgütleyeceğiz. Şimdiye kadar haklarımızı nasıl kazandıysak, özgürlüğümüzü nasıl kazandıysak yine kazanacağız.”