İngiltere'de mahkeme kararıyla hamile bir kadının karnındaki bebeği sezaryen ile alınarak sosyal hizmetlere teslim edildi.

Sosyal hizmetler yetkilileri kadının uyuşturularak bebeğinin rahminden alınmasına izin verilmesi için Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulundu.

Halihazırda iki çocuk annesi olan İtalyan kadın, Essex bölgesindeki Stanstead havaalanında Ryanair havayollarında hostes olabilmek için eğitim aldığı sırada panik atak nöbetleri geçirmeye başladı.

Adı yasal nedenlerle açıklanamayan kadının manik depresif olup ilacını almadığı bildirildi.

Polis kadının İtalya'daki annesiyle telefonda görüşüp akıl sağlığı sorunları hakkında bilgi aldıktan sonra kadını akıl hastanesine kaldırdı.

The Sunday Telegraph gazetesi kadının hastaneye yatırıldıktan beş hafta sonra karşı çıkıp direnmesine rağmen uyuşturularak bebeğinin alındığını haber verdi.

Yetkililer daha sonra kız bebeği alıkoyarak kadını İtalya'ya geri gönderdi ve şu günlerde 15 aylık olan bebek nedeniyle uluslararası hukuk savaşı başladı.

Şubat ayında yeniden ilaçlarını alarak normale dönen kadın İngiltere'ye gitti ve çocuğunun kendisine iade edilmesini talep etti, ancak mahkeme çocuğun evlatlık olarak başka bir aileye verileceğini bildirdi.

Konunun şimdi bazı İngiliz milletvekilleri tarafından Parlemento'ya getirilerek burada tartışılacağı bildiriliyor.

Bu arada Roma Yüksek Mahkemesi de İngiliz yasalarının bir İtalyan vatandaşına uygulanabilirliğini sorguluyor.

Eşinden boşanan kadın ise kızının kendisine iade edilmesi ya da arkadaş ve akrabalarına verilmesi için mücadele ediyor.

Kadının İngiltere'deki avukatı The Sunday Telegraph gazetesine sezeryan kararına izin veren mahkeme emrini gördüğünü ve "Bu meslekteki geçirdişim 40 yıl boyunca böyle birşey görmedim. Çok hasta birinin tıbbi müdaheleye izin verecek durumda olmayacağını anlayabilirim ama sezeryan şimdiye dek görülmemiş bir şey" dedi.

Şimdi kadının hastaneye yatırıldığı sırada diğer iki çocuğuna bakan İtalya'daki yakınlarının durumdan neden haberdar edilmedikleri sorgulanıyor. (CNN Türk)