İzmir'in Tire ilçesinde, cezaevinden dört gün izinli çıktığı belirlenen 35 yaşındaki Ufuk Oğuz eşi 38 yaşındaki Gülcan Oğuz'u ruhsatsız tabancayla başından vurup katletti. Olayın ardından kaçan Oğuz, Ödemiş İlçesi'nde polis tarafından yakalanıp, jandarmaya teslim edildi.

İzmir'in Tire İlçesi TOKİ Konutları'nda market işleten ve ilk evliliğinden bir kızı bulunan Gülcan Oğuz, dün saat 17.30 sıralarında, işyerinde başından tabancayla tek el ateş edilerek katletti. Jandarma, kadının kendisine şiddet uyguladığı için girdiği Ödemiş M Tipi Cezaevi'nde 90 gün kaldıktan sonra, 4 günlüğüne izinli olarak çıktığı belirlenen eşi Ufuk Oğuz tarafından vurulduğunu belirledi.

Aralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmanın ardından eşini katlettiği belirlenen Oğuz'un, olayın ardından kiralık olduğu belirlenen Denizli plakalı bir otomobille Ödemiş'e gittiği saptandı. Bunun üzerine Ödemiş polis ve jandarmasıyla irtibata geçildi. Ödemiş polisi, Ufuk Oğuz'un Süleyman Demirel Mahallesi'nde otomobilden inip, bir birahaneye gittiğini tespit etti. Birahaneye düzenlenen operasyonda şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı. Ufuk Oğuz, polis merkezindeki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Oğuz, emniyetten çıkartılırken, gece olmasına rağmen şemsiye açılıp, etrafına adeta etten duvar örülerek jandarma aracına bindirildi.

Ufuk Oğuz sevk edildiği adliyede tutuklandı. Oğuz, Ödemiş Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

YAKALANMASA YURT DIŞINA ÇIKACAKMIŞ

Olayın ardından kiralık olduğu belirlenen otomobille kaçan Ufuk Oğuz 'un yurt dışına kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı. Jandarmanın olayın ardından şüphelinin yakalanması için başlattığı çalışmalar kapsamında Oğuz'un uçak bileti aldığı ve olay sonrasında uçuş saatinde değişiklik yaptığı tespit edilip, havalimanındaki ekipler bu konuda uyarıldığı öğrenildi. Bu esnada civarda yapılan araştırmalar ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu Ödemiş M tipi Kapalı ve Acık Cezaevi'nden bir haftalık izinle çıktığı belirlenen Ufuk Oğuz'un kullandığı otomobilin Ödemiş ilçe merkezinde terk edip, geceyi geçirmek için taksiyle gittiği bir işletmenin bekar personelinin kaldığı odada polis ve jandarmanın koordineli çalışmasıyla yakalandığı belirtildi.