25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Malatya'da vahşet yaşandı. Nadide P. adlı kadın eşi Yusuf P. tarafından kafası taşla ezilerek ağır yaralandı.

Koyunoğlu Mahallesi’nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Yusuf P, eşi Nadide P'nin kafasına taşla vurarak ağır yaraladı. Nadide P. hastaneye kaldırıldı.

Malatya Demokratik Kadın Platformu, 25 Kasım'da eşinin şiddetine maruz kalan Nadide P'yi ziyaret etti. Malatya Demokratik Kadın Platformu üyeleri,ziyaretin ardından hastane önünde açıklama yaptı.

Platform adına konuşan Beyhan Bali, bu şiddetin devlet ve AKP politikalarının sonucu yaşandığını belirtti. Şiddet gören kadınların koruma altına alınmadığını söyleyen Bali, kadınlar olarak, şiddete karşı sokaklarda olacaklarını vurguladı. Bali, Nadide P.'nin maruz kaldığı şiddet olayının da takipçisi olacaklarını açıkladı.

ERZURUM'DA DA KADINA ŞİDDET

Diğer şiddet haberi ise Erzurum'dan geldi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde 20 yaşındaki bir genç kadın, tartıştığı bir erkek tarafından silahla ağır yaralandı.

Ferhat Tosun isimli saldırganın arkadaşlık isteğini kabul etmediği için vurulan İktisat Fakültesi öğrencisi Havva Ay hastaneye kaldırıldı.

Ay'ın hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı belirtildi. (etha)