Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan Kobanili ve Şengalli kadın ve çocuklar için başlatılan yardım kampanyasına, kadın yazarlardan destek geldi. Ece Temelkuran, Şebnem İşigüzel, Seray Şahiner ve Vivet Kanetti, İstanbul’da bir kitabevinde kampanya kapsamında hazırlanan “Paylaşmaya Ben De Varım” yazılı tişörtleri imzaladı.

Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) öncülüğünde gerçekleştirilen ve sonrasında birçok aydın, yazar ve sanatçının da destek verdiği “Paylaşmaya Ben De Varım” kampanyası kapsamında sanatçılar tarafından tasarımları gerçekleştirilen t-shirtler için imza günü gerçekleştirildi. Mephisto kitap evinde gerçekleştirilen imza gününe kadın yazarlardan Ece Temelkuran, Seray Şahiner, Şebnem İşigüzel ve Vivet Kanetti katılım gösterdi.

Birçok yurttaşın ilgi gösterdiği imza gününde konuşan Ece Temelkuran, savaşlarda birçok siyasi meseleler olduğunu dile getirerek, “Kulağa komik gelen ama son derece ciddi olan ihtiyaçlar var. Küçük gündelik ihtiyaçlar bizim de burada olduğumuzu, vaziyeti izlediğimizi gösteren bir durum” dedi. Yardım kampanyaları kapsamında çok daha farklı çalışmalar yapılabileceğini söyleyen Ece, “Bu çalışmalar çok değerli fakat bütüne bakıldığında yeterli olduğunu düşünmüyorum. Şimdilik elimizden gelen buysa küçük ama bunu da yapmamazlık etmeyelim dedim ve kampanyaya katıldım”  diye konuştu.

Vivet Kanetti ise, BİKG’nin organize ettiği kampanyanın çok değerli olduğunu ifade ederek, “Bizim yaptığımız hiç önemli bir durum değil. Kobani’de Rojava’da direnenler asıl önemli olanı yapıyor. Biz sadece kitap yazıyoruz, bizim yaptığımız çok ufak bir şey bir t-şhirt almak ufacık bir şey olarak kalıyor. Bütün dünya için o kadar çok şey yapmış insanlara bu ufacık şeyi yapmak küçük bir borcu ödemek sayılır mı ondan bile emin değilim” diye konuştu.

Kobani’ye destek için her şeyin yapılabileceğini ifade eden Vivet, “Kobani için sokağa çıkıp bağırabilirsin, şarkı söylersin, dua edersin, sosyal medyadan destek verebilirsiniz. Bu konuda duyarlıysan her an onu canlı tutmak için mutlaka bir şey yapabilirsin” dedi.

Şebnem İşigüzel de, Suruç’taki kadın ve çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Onların yaşadıkları sadece fiziksel şartların yeterince olmaması ve hayati bazı malzemelerin eksikliği değil, onun dışında çok zor şeyler yaşadılar. Bunların üstesinden gelmek, evsiz kalmak, ailelerinden kayıp vermek çok travmatik olaylara maruz kalmış olmak çok güç” diye belirtti. Şebnem, yardım elinin batıdaki kadınlardan gitmesi gerektiğini belirterek, “Batıdaki kadınları oraya el vermeye destek olmaya çağırıyorum” sözlerini ifade etti. 

Yazarlar daha sonra meslektaşlarına, aydınlara, sanatçılara ve toplumun her kesimine duyarlılık çağrısında bulunarak, kampanyaya destek vermelerini istedi.

(JINHA)