Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde KÜLT Derneği’nin de destek verdiği proje kapsamında, 8 kadın sanatçı bir araya geldi ve uğradıkları erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden kadınlarla empati kurarak "O ben olabilirdim" dedi.

Hülya Avşar, Bergüzar Korel, Nur Fettahoğlu, Burcu Esmersoy, Meltem Cumbul, Ezgi Mola, Dolunay Soysert ve Songül Öden özel makyaj ve kostümlerle erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden 8 kadının yerine geçti.

KATLEDİLEN KADINLARIN SON HALLERİ GİBİ OLMAYA ÇALIŞTILAR

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut ve Yönetmen Emrah Gültekin’in  prodüksiyonu ile 8 kadın, şiddet mağduru kadınlarla empati kurarak onların hayatlarının son anlarındaki medyaya yansımış fotoğraf karelerindeki halleri gibi görünmeye çalıştı.

Her sanatçı, yerine geçtiği kadın sanki hayattaymış gibi onun duygularını anlatan bir de mektup yazdı. Yazılan bu mektuplar video çekimi sırasında da kayda alınarak kamu spotu oluşturuldu. “Uyanmak İçin Ölümü Bekleme, Sevginin yerini şiddet almasın” sloganıyla oluşturulan kamu spotları önümüzdeki hafta içinde tüm kanallarda yayınlanmaya başlayacak. 

8 MART 8 KADIN

Tüm bu duygusal anlar ve çok özel görüntüler ile sanatçıların empati kurdukları şiddet mağduru kadınların duygularını anlattıkları mektuplar 7 Mart Perşembe günü saat 17:30’da Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek olan “8 Mart 8 Kadın” gecesinde tüm Türkiye ile paylaşılacak.

YAPISAL VE KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEK ŞART!

Amaçlarının kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve duyarlılığın arttırılması olduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın “Maalesef halen toplumumuzun kanayan bir yarası olan kadına yönelik şiddetin bir an önce ve kalıcı olarak ortadan kaldırılması gerekmektedir. Hiçbir neden şiddetin gerekçesi olamaz. Sevginin yerini şiddet almasın” dedi.

Bu alanda yapısal ve kalıcı çözüm yolları barındıran önemli projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Aydın, şunları söyledi:

“Bunlardan biri ve en önemlisi de, belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’dir. Bu merkez eğitim, psikolojik danışmanlık, koruma ve rehabilitasyon süreçlerini de içeren hizmetleri tamamını ücretsiz olarak veriyor. Projemize destek oldukları için bakanlığımıza, tüm sanatçılarımıza şahsım ve Zeytinburnu halkı adına teşekkür ediyorum.”

HANGİ SANATÇI, KATLEDİLEN HANGİ KADIN OLDU

Hülya Avşar- Ayşe Paşalı

Berguzer Korel- Melek Karaaslan

Nur Fettahoğlu- Gülşah Sarcan

Burcu Esmersoy- Şefika Etik

Dolunay Soysert- Meral Tahta

Meltem Cumbul- Ceylan Soysal

Ezgi Mola- Selma Civek

Songül Öden- Mehtap Civelek  (Medyatava)