Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Ayşenur Aslan isimli siyasi mahkûm, hastaneye götürülmek için bindirildiği ring aracında bir askerin cinsel saldırı girişimine maruz kaldığı öne sürüldü.

Aslan'la aynı koğuşta kalan ve birkaç gün önce tahliye olan arkadaşlarının anlattıklarına göre olay şöyle gerçekleşti:

22 Ağustos Pazartesi günü hastaneye götürülmek için ring aracına bindirilen Aslan, aracın hareket etmesinin ardından konulduğu hücrenin kapısı bir asker tarafından zorlanmaya başlandı.

Kapıyı açmayı başaramayan asker, Ring aracında bulunan diğer askerlerden odanın anahtarını istedi.

Askerlerin hareket esnasında tutsağın bulunduğu odanın kapısını açamayacaklarını belirtmesi üzerine, söz konusu asker Aslan'ın bulunduğu odanın kapısını tekmeleyerek "Ben buna tecavüz edeceğim" diye bağırdı.

Uzun süre kapıyı zorlayan asker, araçta bulunan diğer askerlerce engellenirken, hücrede bulunan Aslan ise sinir krizi geçirdi.

'BİZİM ASKERİMİZ ÖYLE BİR ŞEY YAPMAZ'

Aslan, geldiği hastanede komutana ve doktora uğradığı saldırıyı anlatması üzerine "Bizim askerimiz öyle bir şey yapmaz" cevabını alıyor.

Aslan'ın koğuşa döndükten sonra da kriz geçirmeye devam ettiğini anlatan arkadaşları, gardiyanların kendilerine "Arkadaşınızın psikolojisi bozuk herhalde o yüzden bu halde" dediğini aktardı.

Kaynak: DİHA