İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçtiğimiz yıl Mart ayında Yusuf Barlak tarafından başı taşla ezerek öldürülen Yeliz Umman'ın davasında karar açıklandı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci celsesi yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Yusuf Barlak, avukatı Erdal Benice ile Yeliz Umman'ır annesi Şadiye Umman katıldı.

Sanık Barlak'ın "kasıtlı olarak canavarca hisle öldürme ve hırsızlık" suçundan ömür boyu ve 5 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava ikinci celsede sonuçlandı.

Sanık Barlak’ın avukatı Erdal Benice, "Maktulün marjinal kişiliği ve özel yaşam biçimi ortada. Maktulün, müvekkilime söylediği 'Sen erkek misin' sözü sonucu onu orada ittirmiştir. Maktul, aşırı derecede alkollüydü. Alkolün etkisiyle yere düşüp başını çarpmış olabilir" savunmasını yaptı.

KATİLE İYİ HAL VE TAHRİK İNDİRİMİ

Savcı katilin, "kasten insan öldürmek ve hırsızlık" suçlarından, ömür boyu ve 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Barlak'ı cinayet suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak ardından Yeliz Umman’ın Barlak’a söylediği iddia edilen "Sen erkek misin?" sözünü ağır tahrik kabul eden mahkeme, sanığın suçu tahrik altında işlediğini öne sürdü. Barlak'ın duruşmalarda "iyi halli" olduğunu öne süren ve sabıkasız olduğunu belirten mahkeme, cezayı 15 yıla düşürdü.

Katil Barlak ayrıca "hırsızlık" suçundan da 2 yıl 11 ay, toplam 17 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı. (ETHA)