Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2017 raporunu açıkladı.

Platformun verilerine göre 2017 yılında 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 387 çocuk cinsel istismara uğradı, 332 kadına cinsel şiddet uygulandı.

Geçtiğimiz yıllara göre 2017 yılında kadın cinayeti arttı. Bu yıl 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na göre  OHAL ve KHK’lar ile özellikle kadın haklarına yönelik saldırıların artmasıyla kadın cinayetleri de artış gösterdi. Aralık ayında tam 45 kadın hayatını kaybetti.

Platform tarafından yapaılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2017 yılında kadın cinayetinin en çok artmasının sebepleri devletin kadın cinayeti ve kadına yönelik şiddete karşı önlem alması yerine daha çok artıracak uygulama ve yasaların getirmeye çalışmasından dolayıdır. Çocuk yaşta evliliklerin önünü açacak olan “Müftülüklere resmi nikah yetkisinin” verilmesi bir gecede apar topar “isteseniz de istemeseniz de geçecek” denilerek yürürlüğe girdi, arabuluculuk gibi hukuk dışı uygulamalar getirilmeye çalışıldı, 6284 zedelenmek istendi.

Bu gibi yasa ve uygulamaların geçirilmeye çalışıldığı ekim ayında kadın cinayetinde ciddi oranda bir artış yaşanmış, 40 kadın öldürülmüştü. 2017 buna karşın kadınların örgütlü mücadelesinin de arttığı bir yıl oldu."

Kaynak: Demokrat Haber