Ferda Sayın

TBMM Genel Kurulunda 17 Kasım Perşembe gecesi görüşülen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na, AKP’li vekiller tarafından sunulan cinsel istismar suçu ile ilgili kanun teklifine tepkiler sürüyor.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun çağrısıyla İstanbul Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar, AKP’li vekiller tarafından meclise sunulan cinsel istismar suçu ile ilgili kanun teklifini protesto etti.

İlgili maddede 16 Kasım 2016 tarihine kadar çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarında failin mağdurla evlenmesi durumunda cezanın önce askıya alınması, zaman aşımından sonra da affedilmesini öngörüyor.



18:00 de Süreyya Operası önünde toplanan binlerce kadın "Cinsel istismarı aklayan yasayı geri çekin" pankartı açtı.

Kadınlar bir süre bulundukları yerde "Tecavüz suçtur tasarıyı durdur " "Faili değil çocukları koru" "Tecavüzü aklama, suça ortak olma" sloganları atarak ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi.

Daha sonra yürüyüşe geçen kadınlar Kadıköy sokaklarında sloganlarıyla yürüyerek eyleme devam ettiler.

Halkın ve basının yoğun destek verdiği eylem Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda Sezen Yılmaz'ın basın açıklamasını okuması ve  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle  Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü için Taksim Tünelde saat 19:00 da buluşma çağrısıyla sonlandırdı.