Kendisine cinsel saldırıda bulunan erkeği öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunan Nevin Yıldırım’a destek olmak için bir araya gelen kadınlar, yarın Isparta’da görülecek duruşmaya düzenledikleri yürüyüşle katılım çağrısı yaptı. 

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde 28 Ağustos 2012’de, kendisine cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürdüğü için tutuklanan Nevin Yıldırım için kadınlar, İstanbul’daki Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi. Yarın görülecek duruşmaya katılım çağrısında bulunan kadınlar “2018’de Nevin Yıldırım’a özgürlük” pankartı açıp Süreyya Operası binası önünden Khalkedon Meydanı’na kadar yürüdü. 

'TECAVÜZ GERÇEĞİ GÖRÜNMEZ KILINIYOR'

Khalkedon Meydanı’na slogan ve alkışlar eşliğinde giriş yapan kadınlar adına Rüya Kurtuluş kısa bir açıklama yaptı. 2017 yılında kadınların içlerindeki öfkeyi #MeToo (Ben de) diyerek isyanlarını dışa vurduğunu hatırlatan Kurtuluş, “Bu hikâye biz kadınlara pek yabancı değil. Yalvaç’ta 3 yıl boyunca tecavüze tahammül etmek zorunda bırakılan Nevin Yıldırım’ın sessizliği bir kabulleniş, bu kabullenişi de bir ilişki olarak tariflediği için bugün Nevin özgürlüğünden mahrum” dedi. Nevin Yıldırım’ın kendisine uygulanan şiddet ve tecavüzden kurtulmak için öldürmek zorunda kaldığını aktaran Kurtuluş, “Tecavüz gerçeği görünmez kılmak için bahane edilen 3 yıllık bir sessizlikten bahsediliyor. Bu cendere yerine, rıza olarak niteleyen erkek yargı, medya, toplum gerçeği var” dedi. 

Kurtuluş, yarın Isparta Yalvaç’ta saat 14.00’da görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı