Antalya’da beş yaşındaki kız çocuğunun istismara uğradığı iddiasıyla açılan davadan beraat çıktı. Karar üst mahkemeye taşınacak.

S.S.Y. isimli kişinin, komşusunun beş yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği öne sürüldü.

Diken'de yer alan habere göre, Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde S.S.Y. hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamalarıyla dava açıldı. Davanın bugün karar duruşması görüldü.

Savunma yapan S.S.Y., komşusunun evine kahve içmeye gittiğini söyledi.

Sanık şunları kaydetti: “Linç davasıyla karşı karşıya kaldım. Sıradan çocuk davranışının bu noktaya kadar gelmesine anlam veremedim. Benim hiçbir zaman kötü niyetim olmadı. Beraatımı istiyorum.”

Mahkemeye heyeti, sanığı oybirliğiyle beraat ettirdi.

'BEYANLAR VE RAPOR VAR' 

Duruşma sonrası adliye önünde protesto yapıldı.

Saadet Özkan Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, şunları ifade etti: “Çocuğun beyanları var, adli tıp raporları var. Mütalaada da cinsel istismar suçundan 15 yıl hapis cezası istendi. Bugün beraat kararı çıktı. Biz çocukları koruyalım diye yollara çıkıyoruz ama beraat kararı geliyor. Bir üst mahkemeye gidilecek.”

Eyleme katılanların ağladığı görüldü. Duruşmada kararı duyan çocuğun annesinin de ağladığı öğrenildi.

Özkan, öğretmen olarak görev yaptığı okulda erkek meslektaşının çocuk istismarı suçundan tutuklanmasını sağlayan öğretmen olarak biliniyor. İstismarcı öğretmen ise daha sonra 82 yıl beş ay hapis cezası almıştı.