14 Ocak'ta, Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen, 13 yaşında 'anne' olan ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in otopsi raporu açıklandı. Rapora göre, Kader Ertem'in karnında 14 saçma tanesi bulunduğu tespit edildi.

14 yaşındaki Kader Ertem'in babası Musa Erten ise savcılığa verdiği ifadesinde, nüfusa göre kızının yaşının küçük görüldüğünü savunarak, aslında kızının 16 yaşında olduğunu ileri sürdü.

"NÜFUSA HEMEN YAZIRILMIYORLAR" SAVUNUSU

Raporun açıklandığı aynı gün, 14 Ocak'ta; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olan ve 'Türk Hukuk Tarihi' dersini veren Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci ise twitter hesabı üzerinden skandal bir 'çocuk gelin' açıklamasında bulundu. 14 yaşında katledilen 'çocuk gelin' Kader Ertem'in babası Musa Erten'in savcılıktaki savunmasıyla paralel sayılabilecek bir iddiada bulunan hukuk profesörü Ekrem Buğra Ekinci'ye göre, küçük yaşta evlendirilen kız çocukları aslında çocuk değil. Ona göre  bu sorunun altında yatan temel neden, Anadolu'da yeni doğanların yaşlarının nüfusa hemen yazdırılmıyor oluşu.

Ekinci'nin 'çocuk gelin' konusuna ilişkin olarak kendi twitter hesabı üzerinden iddiası şöyle:

"Küçük yaşta evlendiği söylenen kızların çocuk olmadığını düşünüyorum. Zira Anadoluda yeni doğanları nüfusa hemen yazdırılmaz." (Demokrat Haber)