Bursa’nın İnegöl ilçesinde yol kenarında bir kamyon şoförü tarafından ağlarken bulunan Hollandalı kadın turist cinsel tacize uğradığını söyledi.

zete.com'da yer verilen habere göre; bir kamyon şoförü, Şipali ve Akbaşlar mahallelerini bağlayan yolda ağlarken gördüğü Hollandalı Jiska Nina Van Gerner’i (28) İnegöl ilçe merkezine getirerek sağlık ekiplerine haber verdi. Mesudiye Mahallesi girişinde ambulansa alınan turist, İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kolu alçıya alındıktan sonra güvenlik güçlerince tercüman aracılığıyla ifadesine başvurulan Gerner, ormanlık alanda bir kişinin tacizine uğradığını, zanlının motosikletle kaçtığını söyledi.

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Van Gerner'in şikayetinin ardından çalışma başlatan jandarma ekipleri, zanlı S.Ç’yi (19) gözaltına aldı. Şüphelinin, Bursa-Ankara Karayolu’nun İnegöl çıkışında yürürken yolu şaşıran Gerner’i gideceği yere götürebileceğini söyleyerek motosiklete bindirdiği ve turiste cinsel tacizde bulunduğu bildirildi.

HOLLANDA’DAN YAYA OLARAK YOLA ÇIKTI

Korkarak motosikletten atlayan Gerner’in bu sırada kolunun kırıldığı da ifade edildi.

Gerner’in Hollanda’dan yaklaşık bir yıl önce yaya olarak tura çıktığı ve Romanya’dan sonra Türkiye’ye geldiği belirtildi.