Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Hindistan'da üç kız çocuğunun tecavüz edilerek öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Erkek egemen dünya düzeni, yeryüzündeki tüm kadınlar için bir tecavüz ve katliam düzeni olarak kendini var ediyor" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan SKM, son dönemde tecavüzle anılan Hindistan'da sokakların kadınlar bakımından her geçen gün daha fazla tehlike oluşturduğuna dikkat çekti, "Kadınların birçoğunun uğradıkları saldırıyı devlet makamlarına şikayette bulunmadığı hesaplanırsa gerçek rakamın bunun 4 katının üzerinde olduğu biliniyor" dedi,

Ürkütücü tabloya karşın devlet ve yetkililerin yaptıkları çözüm önerilerinde yine kadınları suçlu ilan edildiğini vurgulayan SKM, açıklamasında şunları kaydetti:

"Aralık ayında yaşanan tecavüz olayın ardından sokakları tutuşturan kadın isyanı karşısında yetkililer erken yaşta evlenmeyi ve kız çocukların etek boylarına dikkat etmeleri gerektiği nasihatında bulunmuştu. Bu cinsiyetçi yaklaşımın beslendiği kaynak, şiddeti doğuran feodal gelenekçi, erkek egemen zihniyet olduğu ortadadır. Üç kız çocuğuna tecavüz edilip ve katletmeleriyle ilgili gözaltına alınan 4 kişiden hiçbiri hakkında tutuklama kararı yok. Tecavüzcüleri ve kadın katillerini mahkemelerde serbest bırakan yargı, şiddeti önleyecek yasal düzenlemeleri oluşturmayan hükümet de, Hindistan'daki kadına dönük şiddetin sorumlularıdır. Bu nedenle şiddeti ortaya çıkaran toplumsal zemin değiştirilmediği, erkek egemen mekanizma korunduğu sürece bu öneriler şiddetin önlenmesini değil çocuk gelinlerle birlikte kadına dönük şiddet ve kadın katliamlarının artması anlamına gelecektir."

Mahkemelerin de kadına yönelik cinsel şiddet suçunu cezalandırmadığını belirten SKM, "Her dört erkekten birinin tecavüz suçunu işlediği bir ülkede, en tepedeki bürokrasiden başlamak üzere haklarında cinsel suç iddiası olanların hala görevlerinde kaldığı koşullarda hükümetlerin bu suçu ortadan kaldırması beklenemez" dedi.

"Hindistan özgülünde görüldüğü gibi, erkek egemen dünya düzeni, yeryüzündeki tüm kadınlar için bir tecavüz ve katliam düzeni olarak kendini var ediyor" diyen SKM, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:

"İster Feodal, ister geri kapitalist, isterse de emperyalist ülkelerde kadınlar için yaşam bir bütün olarak işkence ve zulüm olarak yaşanıyor. Kadınlar artık dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bu tecavüz ve katliam düzenine dur diyerek sokaklara çıkıyor, hesap soruyor. Biz kadınlara reva görülen bu hayata itiraz ediyoruz. Hintli erkeklerin bir yaşam biçimi haline gelmiş bu tecavüz kültürünü reddeden Hintli kadınların yanında omuz başında olacağız. Biz Sosyalist kadınlar olarak dünyanın neresinde olursa olsun erkek şiddetine uğrayan kadınlarla omuz omuza olacağız." (ANF)