Yeni Delhi’de otobüste toplu tecavüzde bulunan saldırganlar Pazartesi günü mahkeme önüne ilk kez çıktılar. 16 Aralık’ta tecavüze uğrayan ve 29 Aralık’ta hayatını kaybeden 23 yaşındaki tıp öğrencisinin ölümünün üzerinden daha yeni bir hafta geçmişken benzer bir tecavüz vakası daha yaşandı.

BBC, 7 Ocak’taki bir haberinde 21 yaşındaki genç kadının cesedinin 5 Ocak Cumartesi günü bulunduğunu duyurdu. Genç kadın ölümünden bir gün önce Yeni Delhi banliyösü Noida’da buluna bir fabrikada işine giderken kaybolmuştu.

Habere göre, kızının eve dönmemesi üzerine kurbanın babası polise haber verdi. Polislere göre ise bir kayıptan çok aşkla ilgili bir kaçış söz konusu. Bu anlayışla yaklaşan polislerin, “Biriyle gitmiş olabilir” diyerek araştırma başlatmayı reddettiği belirtiliyor.

Genç kadın kaybolduktan bir gün sonra ölü olarak bulundu. Tüm belirtiler toplu tecavüze uğradığını gösteriyordu. Yerel polis bir soruşturma başlatırken, adli tıp sonuçları bekleniyor. Noida’da tecavüzü protesto için şiddetli gösteriler yaşandı.

Bunun üzerine dört polis askıya alınırken, birinin de görev yeri değiştirildi. Times of India gazetesine göre bir polis yetkilisi, polislerden üçüne genç kadının babası tarafından yapılan şikayeti almadığı için, diğer ikisine de cinayet mahallinde devriyeye çıkmadığı için yaptırım uygulandığını belirtti.

Yerel polis, genç kadının Cuma akşamı üç kişi tarafından işçi olarak çalıştığı fabrikaya giderken kaçırıldığını açıkladı. Kurbanı boğduktan sonra kaçan zanlılardan ikisi, 6 Ocak Pazar günü yakalandı, üçüncünün de yeri tespit edildi ancak henüz gözaltına alınmadı. Sorgulanan iki zanlı, genç kadını tanıyorlardı. Noida polisi yetkililerinden biri genç kadının bu zanlılardan biriyle tartıştığını, diğeriyle de birlikte aynı işte çalıştığını söyledi.

Bu olay 16 Aralık’ta tıp öğrencisine yapılan toplu tecavüz üzerine ulusal çapta kadınlara yönelik şiddet üzerine tartışmaların yürütüldüğü bir sırada yaşandı. Hindistan medyasına göre ülkede ortalama her 20 dakikada bir tecavüz vakası yetkili makamlara yansıyor.