Aralarında sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve sendikaların da bulunduğu 23 kurum, bir araya gelerek kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmek üzere Helkis Kadın Platformu'nu (HEKAP) kurdu.

Adını Sason'da ters laleleriyle ünlü Helkis dağından alan platformun duyurusunun yapıldığı konferans salonuna, "Sizden yana umuduz yok, bizden yana umudumuz var" yazılı pankart asıldı.

Kadınlar, toplantıya mor kurdeleler takarak katıldı.

'FARKINDALIK YARATMA İDDİAMIZ ORTAK ETKİNLİKLERİN İHTİYACINI DOĞURDU'

HEKAP'ın bileşenlerinden olan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) il yöneticilerinden olan Fehmiye Baskın, ortak açıklamayı okudu.

Kadınların özel yaşam ve kamusal alanda maruz kaldıkları sömürü, taciz, ayrımcılık politikalarına karşı verilen mücadelenin uzun olduğunu ifade eden Fehmiye Baskın, "Kadın bakış açısını hâkim kılmak, ortak bir dil yaratmak çalışmamızın temelini oluşturmuştur. Farkındalık yaratma iddiamız ortak etkinliklerin ihtiyacını doğurmuştur" dedi.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın ulaştığı nokta üzerinden önemle durmak ve arayışlarını ortaklaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Fehmiye Baskın, "Artan çocuk istismarları olaylarında kadınların bu kentin en temel öznesi olarak bu tür vakaların peşini bırakmayacağız. İstismarcıların hak ettikleri hukuki yaptırıma uğrayıncaya kadar peşlerinde olmak boynumuzun borcudur" dedi.

'YARATILAN DEĞERLERİN SAVUNUCUSUYUZ'

Kadına yönelik şiddetin yapısal dinamiklerinden beslenen çok yönlü bir toplumsal sorun olduğunu dile getiren Fehmiye Baskın, yaşanan hukuksuzluklara karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Fehmiye Baskın, "Yaşamı savunmaya devam edeceğiz. İnanç ve kararlılıkla bedel ödenerek yaratılan değerlerin savunucusuyuz. Elde ettiğimiz kazanımları korumak, büyütmek ve toplumsallaştırılmasını sağlamak için bir aradayız" dedi.

Kaynak: Jinnews