HDP Kadın Seçim Komisyonu, yazılı açıklama yaparak, tüm kadınları HDP'den aday adayı olmaya çağırdı. Açıklamada, "Kadınları, HDP ile 2015 yılı parlamentosunu da bir kadın parlamentosu haline getirme iddiamızı sahiplenmeye davet ediyoruz" denildi.

"Kadınlar HDP’ye, Siyaseti Demokratikleştirmeye" başlığıyla yapılan açıklamada, "Bugün parlamentodaki kadın temsiliyeti, Türkiye tarihinin en yüksek oranı olmasına rağmen, 550 milletvekilinden yalnızca 79’unun kadın olması kadının siyasetten dışlanmışlığının en net göstergesidir," denildi ve "Erkek egemen iktidarın kadınları siyasete yabancılaştırarak örgütsüz, kimliksiz ve iradesiz bırakmak istediği bu tekçi ve eril siyaset tarzına karşı, kadının tüm karar ve temsil süreçlerine eşit ve aktif katılımını sağlayacak,  kadının özgünlüğünü ve farklılığını açığa çıkaracak kadın özgürlükçü bir siyaset tarzını geliştirmek, temsilde adaletin ve demokratik siyasetin temel gereğidir," diye devam edildi.

VİTRİN DEĞİL, EŞİT TEMSİLİYET

HDP Kadın Seçim Komisyonu, HDP'nin kadın özgürlükçü siyaset çizgisini anımsattığı açıklamada, bir radikal demokrasi hamlesi olarak uygulamaya konulan Eşbaşkanlık sistemi ile kadının siyasette eşit düzeyde temsilinin ve politik dönüştürücü gücünün sağlandığını belirterek, "Parlamentonun mevcut erkek egemen, tekçi ve kadını neo-liberal politikaların nesnesi haline getirmeye çalışan yapısına dur diyeceğimizi belirtiyoruz. Seçim dönemlerinde kadınları siyasete vitrin olarak gören, kadınları sembolik olarak ve seçilemeyecek yerlerden gösteren zihniyete karşı HDP olarak göstereceğimiz 550 adayda eşit temsiliyet ilkesini benimsiyoruz," denildi.

TÜM KADINLARA ADAY ADAYLIĞI ÇAĞRISI

Açıklamada şu çağrı yapıldı:

"Tüm Kadınlara Çağrımızdır;

Kadının özgürleşmesinin yolunun birlikte örgütlenme, örgütlendikçe dönüşme, dönüştükçe toplumu da dönüştürme ve en nihayetinde sistemi değiştirmekten geçtiğine inanıyoruz.  Bu inançla tüm kadınları, bir kadın partisi olan HDP ile 2015 yılı Parlamentosunu da bir kadın parlamentosu haline getirme iddiamızı sahiplenmeye davet ediyoruz. 

AKP’nin neoliberal ve kadın düşmanı politikalarına kadınlar dur diyecek,

Kadını siyasetin nesnesi haline getirmeye çalışanlara inat, kadınlar hayatın ve siyasetin öznesi olacak,

Kadın sorunları başta olmak üzere tüm toplumsal sorunlara kadın bakış açısıyla çözümler bulacağımız bir siyaseti inşa edeceğiz,

‘‘Kadınların en önemli kariyeri anneliktir’’ diyenlerin altındaki koltukları alıp o koltuklarda kariyer yapacağız.

Kadın rengiyle yeni bir siyaseti örgütlemek için, tüm kadınları, kadınların partisine, HDP’ye milletvekili aday adayı olmaya davet ediyoruz!

2015 Genel Seçimlerinde HDP’den milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu emekçisi kadınların en geç 10 Şubat Salı gününe kadar çalıştıkları kurumlardan istifa etmeleri gerekmektedir."

(Demokrat Haber)