Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy Kadın Koordinasyonu, Kadıköy'de yürüyüş yaparak, 8 Mart çalışmalarının startını verdi.

HDP Kadıköy İlçe Örgütü önünde bir araya gelen kadınlar, açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Tülay Taşyar, 8 Mart'ta tüm kadınların farklılıklarıyla yan yana duracağını, başka bir dünyaya duydukları özlemi haykıracaklarını belirtti, "8 Mart'ta dünyanın erkek haline karşı kadın yüzünü göstereceğiz" dedi.

"MEYDANLARA ÇIKACAĞIZ"

Erkek egemen sisteme, ataerkil sisteme karşı öfkelerini, isyanlarını haykıracaklarını kaydeden Taşyar, zulme hayır demek için meydanlara çıkacaklarını söyledi.

Yargıdaki erkek egemenliğine dikkat çeken Taşyar, "Akla hayale sığmayacak tacizcileri, tecavüzcüleri cezasız bırakan erkek adalete karşı gerçek adalet demek için meydanlarda olacağız" diye konuştu.

Homofobi ve transfobiye karşı kadılara seslerini yükseltme çağrısı yapan Taşyar, AKP'nin kadın düşmanı söylem ve politikalarını eleştirdi ve ekledi: "Ataerkinin yarattığı toplumsallığınızla barışmayacağız, köleniz olmayacağız."

KADINLAR, İSİMLERİ SAYILARAK ANILDI


Taşyar, erkek, devlet ve IŞİD tarafından katledilen kadınların isimlerini saydı ve andı; "Özgecan'ız, Sakine Cansız'ız, Pippa Bacca'yız, Clara Zetkin'iz, Phoolan Devi'yiz, Zabel Yesayan'ız, Sibel Bulut'uz" dedi.

Taşyar, kadınlar üzerindeki baskıların artarak devam ettiğini belirtti, erkek egemenliğine, yobaz zihniyete karşı sokaklarda, isyanda olacaklarını söyledi. Taşyar, tüm kadınları 8 Mart'ta sokaklara çıkmaya çağırdı.

Kadınlar, açıklamanın ardından "Yaşasın kadın ordulaşması", "Şiddete karşı öz savunmaya" sloganları eşliğinde bildiri dağıtarak, önce Altıyol sonra da Bahariye Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Kaynak: ETHA / Fotoğraf: @HDPKadikoy