Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Koordinasyonu, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı cinsiyetçi bir manşetle hedef gösteren Star gazetesini protesto etti.

Galatasaray Meydanı’nda yapılan açıklamaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy, ESP/ Sosyalist Kadın Meclisleri Sözcüsü Fadime Çelebi, HDP İl Eşbaşkanı Ayşe Erdem ve HDP PM üyeleri katıldı.

HDP İl Eş Başkanı Ayşe Erdem, Star Gazetesi’nin kullandığı dilin kadınların hayatında her gün yer aldığını belirten Erdem, saldırının HDP’nin kadın özgürlükçü politikasına, kadın özgürlüğüne ve HDP’li bütün kadınlara yapıldığını ifade etti.

Basın açıklamasını HDP PM üyesi Beycan Taşkıran okudu. Star Gazetesi’ni AK Parti’nin kirli politikalarına çanak tutan yayın organı olarak nitelendiren Taşkıran, “Gazete Eş Genel Başkanı’mızı hedef göstererek tetikçilik yapmaya cüret etmiştir” dedi.

Taşkıran, nefret dilinin toplumda huzursuzluk ve kutuplaşma yarattığına, ezilen gruplara ve kadınlara yönelik şiddetin önünü açtığına işaret etti. Bugüne kadar kadınların şiddetin her türlüsüne karşı örgütlendiğini hatırlatan Taşkıran, HDP’li kadınlar olarak erkek egemen zihniyeti, siyasete müdahale eden tüm kadınları hedef alan hakaret ve şiddet dilini kınadıklarını ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın, Kobani’nin Türkiye sınırındaki noktaya düzenlediği ziyareti aktaran Star gazetesi, ‘Susturun şu şirreti‘ başlığını kullanmıştı. (İMC TV)