HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, “Kadın Meclis Grubu” önerisini “Resmi değil, fiili olarak kurulacak bir grup. Kadın vekiller gerektiği zaman grup toplantısı yapabilir. Özellikle kadın meselelerini tartışacağız” sözleriyle anlattı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP)İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, “Kadın Meclis Grubu” önerisini anlattı.

Bianet’e konuşan Buldan, özellikle kadın meselelerini tartışmak üzere tüm partilerin kadın vekillerinin davet edileceği toplantılar yapmayı planladıklarını söyledi:

“Bu resmi olarak değil, fiili olarak kurulacak bir grup. Biliyorsunuz bizim 32 kadın milletvekilimiz var ve gerektiği zaman bu kadınlar grup toplantısı yapabilir, grup salonunu kendisi özel kullanabilir, diye düşünüyoruz. Belli zamanlarda grup olarak toplantılar yapabilsin amacıyla tartışılan bir konu bu.

“Kadın Grup Toplantısı yaptığımız zaman, diğer partilerin kadın vekillerini de çağıracağız. Özellikle kadın meselelerini tartışacağız.”

GENEL MERKEZ’DE TOPLANTI YAPILMIŞTI

HDP’nin kadın milletvekili adayları, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ başkanlığında dün HDP Genel Merkezi’nde toplantı düzenlemişti.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat’ın kardeşini kaybettiği için katılamadığı toplantıya 31 kadın milletvekili katılmıştı.

Toplantıya ayrıca, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak, HDP, HDK Kadın Meclisi üyeleri ve Kongra Jınên Azad – Özgür Kadın kongresi (KJA) bileşenleri de katıldı.

HDP Kadın Gurubunun çalışma yöntemleri ve işlevi konusu da tartışmalarında yapıldığı toplantıda, kadın örgütleri ile yapılacak ortak çalışmalar ve mücadele biçimleri, Meclisi kadınların yaşadığı sorunlara duyarlı hale getirmek ve bu sorunları etkin bir şekilde gündemleştirmek de tartışılan maddeler içerisinde yer aldı. (Kaynak: imctv)