İstanbul'da İstiklal caddesi ve Kadıköy Altıyol Meydan'da bir araya gelen kadınlar, Avukat Ömer Tuğrul İnançer'in hamile kadınlarla ilgili söylediği sözler nedeniyle protesto gösterisi düzenledi. 

Bir televizyon kanalında canlı yayınlanan iftar programında hamileler ile ilgili söylediği sözler nedeniyle büyük tepki çeken Avukat Ömer Tuğrul İnançer protesto edildi. İnaçer'in sözlerini protesto etmek için İstiklal caddesinde bir araya gelen kadınlar eylem yaptı. 

Basın açıklamasını okuyan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi sözcüsü Nadire Gülş "Kaç çocuk yapacağımızı, kürtaj olamayacağımızı, nasıl doğum yapacağımızı, nerede ve nasıl bulunacağımızı dikte etme cesareti gösteren bu zihniyet, TRT ekranlarında Ömer Tuğrul İnançer'in söylemleri ile bir kez daha vücut buldu. Biz, bu zihniyeti besleyen AKP'nin kadın düşmanı politikalarını uzun bir süredir biliyoruz. Ve itiraz ediyoruz. 'Hamilelik ayıptır, sokakta dolaşmayın', 'Beyiniz araç ile dolaştırsın' açıklamasını yapan İnançer'i kadınlara karşı şiddeti ve ayrımcılığı meşrulaştırmaya çalışan zihniyeti ve AKP'nin kadın düşmanı politikalarını kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Hamilelik terbiyesizlik değildir, utanılacak bir şey hiç değildir. Bu zihniyete cevabımız: Bedenimiz bizimdir! Sokaklar bizimdir" şeklinde konuştu. 

"UMARIM KARNIMDAKİ ÇOCUKTAN ÖZÜR DİLER"

Eyleme destek için gelen 7,5 aylık hamile Eda Çatalçam ise "Yapılan şeyin gerçeklik değil bir komedi olduğunu düşünüyorum. Hamilelikle ilgili yapılan açıklamaların bir talihsizlik olduğunu ve muhtemelen bu açıklama ile ilgili bir özrün yapılacağını düşünüyorum. Annelere duyulan saygının ve hamilelere duyulan saygının devam edeceğini düşünüyorum. Bu talihsiz açıklamadan dolayı beyefendinin özrünü bekliyoruz. Hamile bir kadın olarak kendisini yaptığı açıklamadan dolayı affediyorum. Umarım hepimizden özür diler, özellikle de karnımdaki çocuktan" dedi. 

KADIKÖY'DE DE PROTESTO VARDI

Kadıköy'de toplanan kadınlar ise karınlarına yastık ve benzeri eşyalar koyarak kendilerine hamile süsü verdiler. Protestocu kadınlar, "Sokaklar bizim terketmeyeceğiz"şeklinde slogan attı.
 
Eyleme katılan bir kadın "TRT'de yayınlanan tasavvuf gurusu abimizin açıklamalarına istinaden kadınların da bir birey olduklarını, hamile de olsa sokakta gezebileceklerini göstermek için bir araya geldik. Hepimiz hamile gibi geldik, sosyal medya üzerinden haberleşerek toplandık" diye konuştu.
 
Eyleme hamile görünümüyle katılarak destek veren bir erkek ise yaptığı konuşmada "Hamile olarak sokağa çıkmanın terbiyesizlik olduğunu söylüyorlar. Biz de bunu protesto etmek için toplandık, sokaklara döküldük" diye konuştu.

İlgili haber için tıklayınız