Kobani’ye yönelik IŞİD kuşatmasını protesto için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı’nda eylem yapmak isteyince yaka paça gözaltına alınan ‘Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifi’ üyesi kadınlar,  sözel, cinsel ve fiziksel şiddete maruz kaldıkları gerekçesiyle kolluk kuvvetleri hakkında yasal işlem başlatacak.

Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifi’nden yapılan açıklamada, havalimanında ‘IŞİD öldürüyor! AKP Geçit Veriyor! Dünya Seyrediyor! Kadınlar Direniyor!‘ pankartının açılmasıyla birlikte küfür ve hakaretlerle eylemcilerin üzerine saldıran özel güvenlik ve polisin, sözel, cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığı savunuldu.

46 kadının hakaret ve küfürlerle darp edilerek, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, cinsel, sözel ve fiziksel şiddetin gözaltı otobüsü ve sağlık kontrolü için götürüldükleri Bakırköy Devlet Hastanesi, Kadına Yönelik Şiddet ve Rehabilitasyon merkezinde de sürdüğü kaydedildi.

‘Yasadışı ve kabul edilemez taciz ve şiddet’ olarak tanımladıkları müdahaleyi kınayan Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifi, buna yönelik her türlü yasal süreci başlatacaklarını açıkladı. (Diken)