Kadın hakları savunucusu FEMEN örgütünün Ukrayna’daki merkez bürosuna baskın düzenlendi. 

Büroyu kapatan polis baskında patlayıcı ve silah bulduklarını belirtirken FEMEN olayın bir polis komplosu olduğunu söyledi.

ANF'de yer alan habere göre, kadınlara yönelik saldırılara karşı eylemleri ile dikkat çeken Ukraynalı kadın hakları savunucusu FEMEN’in Kiev’deki merkez bürosuna baskın düzenlendi.

Polis, bir ihbar üzerine gerçekleştirdikleri baskında patlayıcı madde, silah ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dart olarak kullanılan portresini bulduklarını duyurdu.

Patlayıcı madde ve silahla ilgili birçok FEMEN üyesinin ifadesi alınırken gözaltına alınan olmadı. Örgütün Kiev’deki ofisi ise kapatıldı.

FEMEN büroda bulunan silahların polis tarafından yerleştirildiğini bildirdi.

Femen tarafından yapılan açıklamada, “Polisler bizim ofise gelerek içerde patlayıcı madde bulunduğunu ve arama yapmak istediklerini söylediler. Biz önce dikkate almadık. Ancak bir kaç saniye sonra yeniden geldiler. Hepsini bir bütün olarak düşündüğünüzde bunun önceden planlanmış bir oyun olduğu görülüyor” dendi.

Ukrayna’da eylemlerinden dolayı bir çok kez fiziksel saldırıya maruz kalan FEMEN üyelerinin merkez ofisinin bundan sonra Paris’te faaliyet göstereceği açıklandı.