Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup, kadınlara yönelik şiddete tepki göstermek için Kadıköy evlendirme dairesinin çatısına çıkarak eylem yaptı.

Çatıya çıkan eylemciler yanlarında getirdikleri, "Nikahı değil, dairenizi basarız. Hür doğduk, hür yaşarız" yazılı bez pankartı aşağıya doğru sarkıtarak, "SDP’li kadınlar susmadı, susmayacak", " Erkek vuruyor,devlet koruyor", "Kadın şiddetine son" sloganları attı.

Gruba, özel güvenlik ekipleri müdahalede bulundu. Özel güvenlik görevlileri ve çalışanlar grup üyelerini aşağıya indirdi. Slogan atmaya devam eden grup burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik görevlileri grubun basın açıklaması yapmasına izin vermeyerek dışarı çıkarmak istedi. Bu sırada grup ile görevliler arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışma bir anda arbadeye döndü. Eylemciler ile görevliler ve çalışanlar arasında itiş kakış yaşandı. Çevredeki vatandaşlar araya girmeye çalıştı. Bu sırada bir güvenlik görevlisinin pankartı yırtmasıyla arbede tekrar başladı. Arbede çevredekilerin tekrar araya girmesiyle sona erdi. Grup daha sonra sloganlar atarak evlendirme dairesinden ayrıldı. (Hürriyet)