Samsun'da onlarca kişinin önünde eşini dövüp elindeki falçatayla tehdit eden erkek, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Olay yerine gelen polis, alkollü olduğu iddia edilen şüpheliyi gözaltına aldı. Erkek şiddetine maruz kalan kadın ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne gönderildi.

Olay, bugün Samsun'un Atakum İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre aralarında ailevi nedenlerden dolayı tartışma çıkan adları öğrenilemeyen çift, sahil yolunda konuşarak yürümeye başladı. Konuşma bir anda tartışmaya dönüşünce alkollü olduğu iddia edilen koca, cebindeki falçatayı çıkartıp karısına doğrulttu. Korku ile kaldırıma oturan kadının yakasına yapışan şüpheli, onu sürüklemek istedi.

Bu sırada olayı gören vatandaşlar, durumu hemen polise bildirdi. Elindeki falçatayla karısına tehdit savuran kocaya çevredeki vatandaşlar müdahale etti. Bir vatandaşın tekme atarak etkisiz hale getirdiği şüpheliye çevredeki vatandaşlar da ellerindeki sopalarla saldırdı.

Bu sırada olay yerine gelen polis, şüpheliyi gözaltına aldı.

Mağdur kadın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Milliyet)