Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sudan Güven, birlikte kaldığı 7 tutuklu arkadaşı adına İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şubesi'ne gönderdiği mektupta yaşanan hak ihlallerini anlattı. Güven, 12 Eylül faşizminin devam ettiğini belirterek, "Bölgeler değişse de zihniyet ve vicdan halen 12 Eylül faşizmi duygu ve düşünceleri ile üzerimize yürütmek istedikleri, sindirme politikalarıyla gittikçe daha da derinleştiriliyor ve ağırlaştırılıyor" dedi.

'KELEPÇELİ MUAYENE DAYATMASI'

Güven, mektubun devamında tutukluların yaşadığı sorun ve sıkıntıları anlatarak, son dönemde baskıların arttığını ve gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal aldığını aktardı. Güven, özellikle hastane ve mahkemelere gittikleri sırada yaşananları şöyle anlattı: "Hastanelere ve mahkemelere gittiğimizde asker ve komutanların sözlü taciz, hakaret ve kimi noktalarda tehdide varan yaklaşımlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Son dönemlerde yine doktorların özellikle kelepçelerimizin açılmaması dayatmalarına maruz kalıyoruz."

'DİLEKÇELER ORTADAN KAYBOLUYOR'

İnfaz Hâkimliği'ne ve gerekli mercilere yaşadıkları sıkıntıları dilekçelerle bildirdiklerini belirten Güven, ancak gönderilen dilekçelerin ulaşıp ulaşmadığı konusunda herhangi bir bilgilendirme olmadığını söyledi. Gönderilen dilekçelerin ortadan kaybolduğunu belirten Güven, "Gerekli yerlere iletmemize rağmen buna dönük herhangi bir iyileşme olmadığı gibi daha da derinleştirilerek sindirme politikası haline getiriyorlar" dedi. (Yüksekoava Haber)