Sultan Eylem Keleş / Demokrat Haber

Erktolia, Fenerbahçe taraftarlarının Galatasaray forması giymiş şişme kadını yakmalarıyla ilgili imza kampanyası başlattı. Change.org'da ki kampanyada 24 saat içerisinde 2.000'e yakın imza toplandı.

Cinsiyetçilik ile mücadele eden, sosyal medyada 'harekete geç' eylemleri düzenleyen Erktolia, Fenerbahçeli taraftarların şişme kadına Galatasaray forması giydirip yakmalarına sessiz kalmadı. Geçtiğimiz günlerde Şükrü Saraçoğlu standında oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi, Fenerbahçe taraftarları Galatasaray forması giymiş şişme bir kadını ateşe verip sosyal medyada paylaştı.

Erktolia, 'Futbolda kadına karşı şiddete yer yoktur!' diyerek change.org'da bir imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasının metninde rakip takımı kadın, trans kadın, eşcinsel erkek diye tanımlayan zihniyetin erkek egemen zihniyet olduğunu, LGBTİ bireyleri ve kadınları düşman olarak gördüğünü ifade etti.

Aynı zamanda erktolia, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un “hakaret içeren tezahürat” maddesini hatırlatarak, kadınları ve LGBTİ'leri aşağılayan ve şiddet içeren söz ve davranışlarda bulunan Fenerbahçe taraftarına kanunda öngörülen yaptırımların uygulanmasını talep etti.

Kampanyaya ulaşabilirsiniz.