Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Ağrı’daki olağan kongresinde Özgecan Aslan’ın cinayetine değinirken “Erkeklik anlayışı buysa biz o anlayışı yıkacağız” dedi.

Demirtaş, salonda bulunan tüm erkekleri Özgecan Aslan anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Demirtaş şöyle konuştu:   

“Adına erkek denen üç yaratık tarafından tecavüz edildikten sonra vahşice katledilen 20 yaşındaki genç kadını saygıyla anıyorum. Bütün erkekler katledilen kadının anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunsun. Kadınlar kalkmasın.

Yaşanan bu vahşetten erkek olarak utanıyorum. Kadınlar kutsal bir değerdir. Kadına vahşice yaklaşan bu erkek zihniyetini lanetliyorum.

Üç tane yaratık bu gencecik çocuğa bu zulmü yapmışlar ve bunu erkeklik adına yapmışlar. Şimdi Ağrı’dan bu erkeklik anlayışına, tecavüzcü, vahşi, barbar erkeklik anlayışına bütün Ağrılı erkeklerin lanet okumasını istiyorum.

Erkeklik anlayışı buysa biz o anlayışı yıkacağız, tarihin çöp sepetine atacağız. Erkek anlayış kadınla kendini bir gören anlayıştır, kadına tecavüzcü anlayış değildir. Böyle bir erkeklik anlayışını asla kabul etmeyeceğiz.

Kadını eşit olarak görmeyen hiçbir anlayış demokratik olamaz. Bu iktidar kadını eşit görmediğini baştan ilan etmiştir. Bu ülke değişecekse, Ortadoğu değişecekse AKP, IŞİD gibi zihniyetler değiştirmeyecek. Bu ülkenin özgür kadınları değiştirecek.”

(Bianet, Yüksekova Haber)