Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, kadın ve çocuklarını gasp eden TBMM Boşanma Komisyonu raporuna ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Doğum kontrolü de neymiş. Müslüman aile doğum kontrolü kullanmaz" sözlerine tepki olarak Taksim’de eylem düzenledi. 

JINHA’nın haberine göre; "Bu hayat bizim" şiarıyla Taksim Mis Sokak başında bir araya gelen kadınlar, "Akıl değil güvence ve huzur", "Boşanmayı değil erkek şiddetini engelle", "Kürtaj kürtajdır ihanet babandır", "Doğum kontrolü ayıp değil, günah değil" dövizleri taşıyan kadınlar sık sık, "AKP elini bedenimden çek", "Boşana boşana özgürleşmeye", "Jin jiyan azadi", "Bu hayat bizim senin mi sandın" sloganları attı. 

Bildiri ve prezervatif dağıtarak Tünel Meydanı’na yürüyen grup adına Feride Eralp bildiri metnini okudu.

'İHANET DİYENLER YALAN SÖYLÜYOR'

"Bugün burada dağıttığımız, bu elimizde tuttuğumuz prezervatif 'ihanet' değil" diyen Feride Eralp, prezervatifin eczanelerde bulunduğunu, marketlerde satıldığını, devlet tarafından dağıtıldığını ve 'ihanet' diyenlerin yalan söylediğini belirtti. Kadınların ücretsiz olarak doğum kontrol yöntemlerine ve bunlarla ilgili bilgiye ulaşabilmesi gerektiğini söyleyen Feride Eralp, "Bakmayacağımız veya istemediğimiz çocukları doğurmanın bizim için de çocuklar için de iyi olmadığını biliyoruz" dedi.

'BU HAYAT BİZİM'

Boşanma Komisyonu raporuna da değinen Feride Eralp, "Hayatımızı kurmak içi evlenmek zorunda olmadığımızı biliyoruz. Baskı veya şiddet içinde yaşamaktansa boşanabileceğimizi, boşanırken haklarımızı alabileceğimizi biliyoruz. Boşanma Komisyonu önerileriyle bunu değiştirmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Feride Eralp son olarak, "Şimdi bize nasıl yaşamamız gerektiğini dikte edenler, erkeklere, devlete, iktidara, Cumhurbaşkanına, bir çift sözümüz var: Bu hayat sizin değil bizim" dedi.

Eylem sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.

Fotoğraf: Rezzan Ersoy