Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, silah zoru ile kendisine tecavüz eden Nurettin Gider'i öldüren Nevin Yıldırım'a verilen müebbet hapis cezasını Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklama ile protesto etti.

"Nevin'in sesi sesimiz öfkesi isyanımızdır, Nevin'leri değil tecavüzcüleri yargılayın" pankartını açan kadınlar, "Erkek yargı adaletin batsın", "Nevin'in isyanı isyanımızdır" dövizlerini taşıdı.

Sık sık, "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Nevin'in öfkesi isyanımızdır" sloganlarının atıldığı eylemde kadınlar adına açıklama yapan Gülhan Davarcı, mahkemenin kararına tepki göstererek, "Birçok şehirde kadınlar ayakta. İkiyüzlü yargının erkek katillere bol keseden dağıttığı haksız tahrik ve iyi hal indirimlerini yargılanan kadın olduğunda evde bırakmasına öfkeliyiz" dedi.

Yargının söz konusu kadın olduğunda cinsiyetçi kararlar verdiğini vurgulayan Davarcı, "Kadın düşmanı cinsiyetçi yargıya bir kez daha soruyoruz; erkek şiddeti davalarında verilen cezaları 'haksız tahrik indirimi' o da yetmezse 'iyi hal indirimi' ile kuşa çeviren yargı sistemi söz konusu kadın olunca neden cimrileşiyor?" diye sordu.

Davarcı, "erkek yargıya" karşı sokaklarda mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. (ANF)