Denizli'de kocasından kötü muamele gördüğü iddiasıyla sığınma evinde kalmaya başlayan kadın, eşi tarafından sokak ortasında tüfekle vurularak öldürüldü. Zanlı daha sonra kendisini de vurarak yaraladı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, bu sabah Pelitlibağ Mahallesi 1101 Sokak'ta meydana geldi. 20 yıllık evli olduğu öğrenilen Fatma B. (57), geçen ay kocasından şiddet gördüğünü ileri sürerek boşanmak istediğini belirtip kadın sığınma evine yerleşmek için müracaatta bulundu. Yapılan başvurunun yerinde görülmesi üzerine savcılık soruşturma başlattı ve Fatma B. geçen ay kadın sığınma evine yerleştirildi. Kocası Mustafa B. (57) ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Yaklaşık bir aydır kadın sığınma evinde kalan ve bir tekstil firmasında çalışan Fatma B., ayrı yaşadığı kocasının kendisini takip edip boşanmaması için tehdit ettiğini ileri sürerek koruma talep ederken, ikinci dilekçenin ardından gözaltına alınan Mustafa B., eşini tehdit etmediğini, sadece konuştuğunu söylediğini beyan etmesi üzerine serbest bırakıldı.

Bu sabah eşinin kaldığı sığınma evine giden Mustafa B., tekstil atölyesine giden eşini takip etmeye başladı. Pelitlibağ Mahallesi 1101 Sokak'ta kadını durduran Mustafa B., yanında taşıdığı namlusu kesilmiş ruhsatsız av tüfeğini çıkararak eşini göğsünden yaraladı. Mustafa B. yaya olarak olay yerinden kaçarken, vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen 112 ekipleri, Fatma B.'yı Denizli Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Fatma B. hastane yolunda hayatını kaybederken, polis ekipleri zanlı Mustafa B.'yi bulmak için çalışmalara başladı. Aramalar sürerken, eski oto santral garajında bir kişinin kendisini av tüfeğiyle vurması üzerine olay yerine giden ekipler, Mustafa B.'yi karnından vurulmuş halde buldu. Olay yerine gelen 112 ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı Mustafa B., Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Görgü tanıkları, bir anda bir silah sesi duyduklarını, daha sonra bir kişinin karnından vurulmuş olarak yerde yattığını gördüklerini söyledi. Olayın kaza mı yoksa intihar girişimi mi olduğu, yapılacak incelemenin ardından ortaya çıkacak. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Zanlı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

STAR