Emine Bulut, 18 Ağustos 2019 tarihinde boşandığı erkek Fedai Varan tarafından Kırıkkale’de öldürülmüştü.

Bulut'un öldürülmeden 4 saat önce Varan’dan kaçarak sığındığı Kırıkkale Cumhuriyet Polis Merkezi’nde görevli biri amir, dört polis hakkında ise “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Gazete Karınca'dan Sibel Yükler'in haberine göre, sanık Varan'ın avukatının suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmada, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye talimat yazdı. Gönderilen talimatta, tutanağın neden Bulut karakoldan ayrıldıktan sonra ve imzasız biçimde hazırlandığı ve 6284 Sayılı Kanun’a göre tedbir alınıp alınmadığı hususlarının araştırılması istendi. 

BULUT SUÇLU İLAN EDİLDİ

İfadeleri alan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ise talimat sonucu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği tutanakta, “Emine Bulut’un 6284’ten yararlanmak istemediğini” öne sürdü. Hatta Bulut'un emniyette polislere göstediği mesajların tehdit değil, hakaret içerikli olduğu savunuldu. 

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı ise Emniyet’in gönderdiği tutanağın ardından polislerin ifadelerini ve Bulut’un 29 dakika kaldığı karakolda giriş ve çıkışlarını gösteren kamera kayıtlarını inceledi.

Buna göre öldürülmeden 4 saat önce 14:20’de sığındığı karakoldan saat 14:49’da şikâyetçi olmadan ayrıldıktan sonra Bulut hakkında tutanak tutuldu.

Bulut’un imzası olmadan hazırlanan ve dört polisin imzası bulunan tutanak saati 15.00 olarak kayıtlara geçti. Emine Bulut, karakola sığındıktan tam 4 saat sonra öldürüldü.

Kırıkkale Valiliği ise “Bulut’un herhangi bir müracaatta bulunmadan Polis Merkezi’nden ayrılmış olması nedeniyle Polis Merkezi görevlilerinin ihmal kusurlarının olmadığı anlaşıldığından, Kırıkkale Cumhuriyet Polis Merkezi’nde görevli dört polis hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanununun 6. maddesi uyarınca soruşturma izni verilmemesine” karar verdi. Böylelikle Bulut'un ölümünde ihmalleri olduğu belirtilen dört polisin soruşturulmasının önüne geçildi.