(Cnnturk.com) -- İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda CNN Türk'ten Ahu Özyurt'un sorularını yanıtlayan ünlü yazar Elif Şafak tartışmaları kaygıyla izlediğini belirterek böyle bir şeye yol açmamak gerektiğini vurguladı.

 

Şafak kürtaj konusunda şu görüşleri dile getirdi:

 

''Tartışmayı çok büyük bir kaygıyla izliyorum. Kürtajın imkansızlaştırılmasından, yasaklanmasından çok büyük bir endişe duyuyorum. Hiçbir kadın durup dururken kürtaj olmaz. Kürtaj kadınların hafife aldığı küçümsediği bir konu değil, istedikleri arzu ettikleri bir konu de değil. Ama buna rağmen bir kadın kürtajı düşünüyorsa muhakkak bir sebebi vardır. Altından kalkamadığı ona çıkış kapısı bırakmamak demek kadınları çok büyük bir zorluk altına bırakmak demektir. Kürtaj yasaklanırsa bundan en büyük zararı görecek de özellikle imkanları sınırlı olan kadınlar ve genç kızlarımız olacaktır.

 

Benim yüreğimde bir ağırlık olarak oturuyor bu tartışma. Konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Parası olan kadınlar böyle bir çaresizlik içine girerlerse yurtdışına gidecek kimse bilmeyecek ama imkanları olmayan kadınlar ve genç kızlarımız ehil, hijyenik olmayan, yasal olmayan, belki de ölümlerine neden olacak, fiziksel sorunlar yaşamalarına neden olacak yerlere gidecek. Lütfen böyle bir şeye yol açmayalım. ''