Ekim ayında erkekler tarafından 40 kadın öldürüldü, 32 çocuk istismara uğradı 25 kadına cinsel şiddet uygulandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Ekim ayı Kadın Cinayeti Raporu’na göre, kadın cinayetlerinde geçtiğimiz yıla oranla ciddi artış yaşandı.

2016 yılında toplam 328 kadın öldürülmüşken, 2017 yılının daha Ekim ayına kadar toplam 339 kadın öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Ekim ayı Kadın Cinayeti Raporu şöyle:

Kadın cinayetlerinde geçtiğimiz yıla oranla ciddi artış var. 2016 yılında toplam 328 kadın öldürülmüşken, 2017 yılının daha Ekim ayına kadar toplam 339 kadın cinayeti oldu.

Şimdi 2017 yılında bir ay içerisinde kadın cinayetlerinde en yüksek rakamı görüyoruz. Ekim ayında kadın cinayetlerinin artmasıyla Helin Palandöken'de olduğu gibi toplum ve kadınlar buna tepki gösterirken, kadın cinayetlerini destekleyecek yasalar geçirilmeye çalışıldı. Kadınların "çocuk istismarının ve çocuk yaşta evliliklerin önünü açacak, kadın cinayetl"erine zemin hazırlayacak" diye reddettiği yasa olan Müftülüklere resmi nikah yetkisi Ekim ayında Meclis'ten geçirildi.

Müftülüklere resmi nikah yetkisi verilmesi yerine, çocuk yaşta evliliklerin ve çocuk istismarının önüne geçecek yasal düzenlemeler yapılmalı.

11 kadın en yakınları tarafından ( eski nişanlısı, sevgilisi, eşi, akraba, öğretmeni, komşusu) , 14 kadın tanımadığı erkekler tarafından cinsel şiddete maruz kaldı. 10 kadın tecavüze uğradı, 15 kadın taciz edildi. Bu ay cinsel şiddet uygulanan kadınların 3’ü engelliydi, 2 kadın yabancı uyrukluydu. İstanbul’da öğrenci Elmira yol tarifi sorduğu kişi tarafından tecavüze uğrarken, Bodrum’da Ukraynalı Y.B. güneşlenirken iki kişi tarafından taciz edildi. Afyon’da, zihinsel engelli 17 yaşındaki K.C.'ye tecavüz ettiği iddia edilen 6 kişi tutuklandı.

Tecavüze direnen kadınlar işkencelere maruz kalabiliyor, öldürülebiliyorlar. Samsun’da R.P.; Azerbeycan uyruklu Arzu İsmayilova’ya  cinsel saldırıda bulunmak isteyince İsmayilova buna kaşı koydu ve saldırgan tecavüz edemeyeceğini anlayınca yüzüne kezzap döktü.  Aydın’da Eylem Kanık tecavüze direndiği için öldürüldü.

(Demokrat Haber/İstanbul)