Adana’da bir kadın daha defalarca savcılığa başvurup, koruma istemesine rağmen eski sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

 

30 yaşındaki Halime Ceviz, eski sevgilisi Eyüp A. tarafından kalbinden ve karın boşluğundan bıçaklanarak öldürüldü.


Eyüp A. daha sonra eski sevgilisinin tanıdığı olan 2 kişiyi de evlerinde bıçakladıktan sonra kayıplara karıştı.

Olay, akşam saatlerinde Yurt Mahallesi, 71461 sokak, Kaktüs Apartmanı önünde meydana geldi. Eyüp A., sık sık telefonla taciz ettiği eski sevgilisi Halime Ceviz'in evinin önüne gelerek konuşma bahanesiyle aşağı çağırdı. Eyüp A., apartmanın önüne inen Halime Ceviz'i kalbinden ve karın boşluğundan bıçakladı. Ceviz'in kanlar içinde yere yığıldığını gören vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirirken Eyüp A., olay yerinden kaçtı.

HIZINI ALAMADI

Halime Ceviz'i bıçaklayan Eyüp A., daha sonra olay yerine yakın olan 71503 sokakta bulunan Düzenli Apartmanı'na giderek, eski sevgilisinin tanıdığı olduğu öne sürülen Altan İ. (39) ile aynı yaştaki Tayfun İ.'yi bıçakla yaralayıp kayıplara karıştı. Yaralılardan Halime Ceviz ile Altan İ. Adana Numune Hastanesi'ne Tayfun İ. ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Halime Ceviz, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kızının öldüğünü hastane kapısında öğrenen 48 yaşında ki anne Şaha Ceviz, sinir krizleri geçirdi.

 

Eyüp A.'nın yıllardır kızının peşini bırakmadığını ve sürekli rahatsız ettiğini söyleyen Şaha Ceviz, "Senelerdir peşimizi bırakmadı. 3 ay cezaevinde kaldı. Benle kızımı daha önce dövmüştü. Kızım defalarca savcılığa başvurdu ve koruma istedi" dedi.

Genç kadının cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis, kaçan Eyüp A.'nın yakalanması için çalışma başlatırken hayati tehlikeleri bulunmayan yaralıların olayla ilgisinin detaylarını araştırıyor.