5 Mayıs 2015’te Beyoğlu’ndaki evinde öldürülen müzisyen Değer Deniz’in cinsel saldırıya kurban gittiği ortaya çıktı. Bugün ilk duruşması görülen dava kapalı olarak gerçekleştirildi. Kadın örgütleri de aileyle dayanışmaamacıyla adliyedeydi.

Duruşmadan önce Değer Deniz'in ailesi adına ağabeyi Orhan Deniz basın açıklaması yaptı.

Yargılama sürecinde bütün gerçeklerin açığa çıkacağına ve adil bir süreç olacağına inanmak istediklerini belirten Orhan Deniz, "Katilin olay anında dahi, 18 yaşında olduğuna dair kuvvetli bir kanaatimiz ve deliller vardır. Ve şu anda 18 yaşını çoktan doldurmuştur. Bu nedenle çocuklara sağlanan hukuki ve adli korumadan artık yararlanmaması gerekmektedir" dedi.

Cinayetin bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan ağabey Deniz, "Verilecek karar ve cezaların, bunu önleyebileceği gibi, tekrarlanmamasını da sağlayacağını düşünüyoruz. İyi hal indirimi almasını istemiyoruz. İyi hal sadece kravat takmakla olmuyor" ifadelerini kullandı.

Ailenin avukatı Hülya Gülbahar ise duruşmada Değer'in katilinin çocuk mahkemelerinde değil de genel ceza mahkemelerinde yargılanmasını isteyeceklerini belirtti.