Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), PKK'li Kevser Eltürk'e (Ekim Wan) ait olduğu kesinleşen öldürülmüş, çıplak haldeki kadın fotoğrafına ilişkin bir açıklama yaptı. DBP açıklamasında öldürüldükten sonra işkenceye uğrayan Kevser Eltürk'e uygulanan bu vahşetin, Kürt halkını inkar politikalarıyla bağlantılı AKP ve Devlet politikası olduğunun altı çizildi.

DBP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Kevser Eltürk’e uygulanan bu vahşetin takipçisi olacaklarını belirterek, ‘Bu ülkede yaşayan kadınlar ve Kürt kadınları olarak bu alçaklığa sessiz kalamayız’ denildi.

DBP’den yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

''Muşun Gımgım (Varto) ilçesinde katledilen YJA gerillası Kevser Eltürk'e yönelik uygulanan vahşeti sosyal medyadan öğrendik.

Kevser Eltürk, işkence ile katledilmiş, çırılçıplak soyulmuş ve görüntüleri kaydedilip sosyal medyada teşhir edilmiştir.

Eltürk'e yönelik uygulanan bu cinsiyetçi, erkek egemen vahşetin karşısında sessiz kalınmaması gerekmektedir.

Eltürk'e dönük gerçekleşen bu ahlak dışı yaklaşım özelde Kürt kadını, genelde ise tüm kadınlara ve Kürt halkına dönük gerçekleştirilmiş insanlık dışı bir durumdur. Katledildikten sonra cenazeye yapılan bu insanlık dışı muamele hiçbir ahlaki değer ile açıklanamayacağı gibi barbarlık ötesi bir durumu ve ahlaksızlığın ne boyutta meşrulaştığını ifade etmektedir.

Dünyanın neresinde böyle bir vahşet, böyle bir ahlaksızlık uygulansa dünya kamuoyunun büyük bir tepkisine yol açardı.

Ancak söz konusu ahlaksızlık  Kürt halkı ve Kürt kadınına yönelik olunca, ahlak ve namus bekçileri ahlaklarını sessize alıyorlar.

Ancak biz; Bu ülkede yaşayan kadınlar ve Kürt kadınları olarak bu alçaklığa sessiz kalamayız.

Elbette Kevser Elltürk'e uygulanan bu vahşet, Kürt halkını inkar politikalarıyla bağlantılı AKP ve Devlet politikasıdır.

DBP olarak bu ahlaksız vahşeti lanetliyoruz. Bu görüntüleri çekenler, çekilmesine izin veren sorumlular ve bu ahlaksızlığa ortak olan herkes açığa çıkarılıp yargılanmalıdır. 

Tüm kamuoyunu ve halkımızı yaşanan bu tecavüzcü kültüre karşı sessiz kalmaya ve demokratik bir tutum almaya çağırıyoruz.

DBP GENEL MERKEZİ''

(Demokrat Haber)