Evliliğinin başından bu yana şiddet gördüğü kocasını öldürdüğü için yargılanan Çilem Doğan'ın üçüncü duruşması Adana 10.Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görüldü. 

Evrensel’den Volkan Pekal’ın haberine göre; Çilem Doğan’ın kadın hapishanesinin Tarsus’a taşınmasından dolayı duruşmaya SEGBS sistemi ile katıldığı duruşmada sanık avukatlarının tahliye talebi mevcut delil durumu ve tutukluluk süresi göz önüne alınarak reddedildi. 8 Haziran günü karar duruşması görülecek.

Savcı mütalaasında Çilem’in aile içi yaşadığı şiddeti gerekçe göstererek meşru müdafaa hükümlerinin değil, Haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti. Sanık avukatları savunma için süre isteyerek kısa bir savunma yaptı. Sanık avukatları savunmalarında yıllardır devam eden şiddeti karşısında savcının mütalaasında söylediği gibi ağır tahrik indiriminin değil meşru müdafaa hükümlerinin uygulanması gerektiğini söyledi.

ŞİDDET 6 AYRI MAHKEME VE 9 KARARLA BELGELİ

 Çilem'in evliliğinin ilk günlerinden beri sürekli şiddet gördüğünü, bu şiddetin 6 ayrı mahkeme tarafından verilen 9 ayrı koruma kararı ile belgelendiğini söyleyen sanık avukatları iddianamede olmasına rağmen dosyada bulunmayan bu kadar ve raporları mahkemeye verdi. Meşru müdafaa hükümlerinin olay sırasında şiddet olmasa dahi uygulanabileceğini ifade eden sanık avukatları Çilem'in olay anında şiddetin sürdüğünü ve ölüm korkusu ile hareket ettiğini söyledi.

ÇİLEM’İN MUHBİR OLDUĞU OPERASYONDAN KARABULUT HABERDARDI

Çilem’in hamileyken dahi şiddete uğradığını kaydeden sanık avukatları, Çilem’in maktul Hasan Karabulut’a yönelik operasyonda muhbirlik yaptığını, bu operasyonun iptal olduğunu ifade etti. Sanık avukatları operasyonun iptal olduğu tarihlerde Hasan Karabulut’un daha önce silahla vurduğu, hasım olduğu Alparslan isimli polisin içinde bulunduğu gruba yönelik çetecilikten dolayı operasyon yapılmış olmasının Karabulut’un kendine yönelik operasyondan haberdar olduğu ihtimalini güçlendirdiğini söyledi. Sanık avukatları Çilem’in operasyonun iptal olması üzerine korkuya kapıldığını söyleyen sanık avukatları 2,5 yaşında olan çocuğunun anne şefkatine muhtaç olduğunu belirterek tahliyesini istedi.  Mahkeme tahliye talebini kabul etmeyerek duruşmayı 8 Haziran tarihine erteledi. 8 Haziran günü karar duruşması görülecek.