Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün fiili liderliğini üstlendiği İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalında yayımlanması zorunlu kamu spotundaki kadın oyuncular buzlanarak ekranlara getirildi.

BirGün'de yer alan habere göre, skandal uygulama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çektiği ve televizyonlarda hiçbir kısaltmaya veya müdahaleye uğramadan yayımlanmak zorunda olan kamu spotunun ekranlara gelmesiyle ortaya çıktı.

İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalı olan Fatih Medreseleri televizyon kanalında (FM TV) yayınlanan kamu spotundaki başı açık kadın oyuncular buzlanarak görünmez hale getirildi. Kamu spotunda oynayan erkek ve çocuk oyuncuların görüntülerine müdahalede bulunmayan televizyon yönetimi, kadın oyuncuların bedenlerini ise tamamen kapattı.

Birçok gerici uygulama ile gündeme gelen İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalında kadın karşıtı uygulamalar bununla da sınırlı kalmadı. 24 saat kesintisiz yayın yapan FM TV’de kadınlar ekranlarda gösterilmiyor. Kamu spotu dışında kendi yapımlarında ya da dış yapımlarda da “kadın oyuncu olmaması” şartı getiren televizyon kanalında bugüne kadar hiç kadın yüzü görünmedi.