İstanbul'da bir sanayi sitesindeki caminin tuvalet işletmecisine, tuvaleti kullanan genç kadına "Çok güzelsin, çok tatlısın" diyerek sarıldığı gerekçesiyle 'cinsel istismar' suçundan dava açıldı. Eylemi 'sarkıntılık' diye yorumlayan mahkeme, yaşlı adama bir yıl sekiz ay hapis cezası verdi. Ardından 'sanığın mahkemedeki iyi hali' gerekçesiyle hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

İsmail Saymaz’ın Radikal’de yayımlanan haberine göre,  İstanbul’da bir etiket firmasında desinatör olarak çalışan 26 yaşındaki O.K., geçen yıl 10 Eylül’de bulunduğu sanayi sitesinin cami tuvaletinde tacize uğradı.

Ö.Ö.’ye Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 102/1. maddesine göre ‘cinsel saldırı’ suçundan beş yıldan on yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın son duruşması, 16 Ekim’de görüldü. Mahkeme heyeti, Ö.Ö.’nün eylemini sarkıntılık kabul ederek, aynı maddenin ikinci fıkrasına göre iki yıl hapis cezası verdi.

Ö.Ö.’nün sabıkasız geçmişİ göz önünde bulundurularak, cezası bir yıl sekiz aya indirildi. Ardından “sabıkasız kişiliği, duruşmadaki tutum ve davranışları itibariyle yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluştuğu” hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.